Hingis majdnem kiesett

2001.01.24. 17:42
A női elődöntőkkel indult a nap az Austral Openen, és két drámai csatát láthatott a közönség. Hingis és Venus Williams is 8:6-ra hozta a harmadik játszmát, és mindkét meccs igen fordulatos volt. A férfiaknál az orosz Kafelnyikov, a két évvel ezelőtti győztes kikapott, a francia Clément verte meg négy játszmában. Mivel Grosjeannal találkozik a döntőbe jutásért, ezért már biztos, hogy a férfiaknál lesz francia a döntőben.
A világelső Martina Hingis számára úgy indult a Serena Williams elleni mérkőzés, hogy gyorsan befejezik a játékot. Hingis remekül kezdett és 6:2-vel abszolválta a lélektani szempontból fontos első szettet. Serena azonban nem adta fel, nagyszerűen játszott a folytatásban, és egyenlített. 6:3 lett a játszma végeredménye. A döntő szettben a kisebbik Williams lány lendületesen játszott, a színvonal igen magas volt, és már 4:1-re vezetett.

Martina Hingis
Majdnem kiesett
Hingis viszont jól hajrázott, noha mindössze két labdányira volt a kieséstől. Az izgalmas végjátékban végül még egyszer elvette ellenfele adogatását, és nyert. Ezáltal továbbra is él a remény, hogy Grand Slam tornát nyerjen a svájci hölgy, amire utoljára éppen két éve került sor, Melbourne-ben. Hingis a találkozó után nem tagadta: ezúttal a szerencse mellé pártolt, és ennek is köszönheti a sikerét

A másik Williams lány, Venus ugyancsak óriási izgalmak közepette játszott. Ám azzal az óriási különbséggel zárult a viadal, hogy ő nyert. Ugyancsak 8:6-ra. Ez a mérkőzés úgy indult, hogy sima lesz, mert Amanda Coetzer hibátlanul játszott, legalábbis az első játszmában(6:2). Aztán nagy fordulat következett a játékban. A dél-afrikai szőke szépség egyre többet bakizott, míg Venus ekkortájt viszonylag kevesebbet(6:1). Aztán a harmadik játszmában - nagy csatában - a döntő pillanatokban nem remegett a keze, és ha Coetzer a mérkőzésért adogatott is, Venus jutott tovább.

Arnaud Clement
Legnagyobb sikerét érte el
Jevgenyij Kafelnyikovot a végső diadalra is esélyesnek tartották. Két éve nem talált legyőzőre, ezúttal igen. Több mint háromórás csatában adta meg magát, szoros játszmákban, a francia Clément ellen veszített (6:4, 5:7, 7:6, 7:6). Az egykori világelső, régi formáját idéző spanyol Carlos Moyá is elbukott, elsősorban amiatt, mert pocsék napot fogott ki. Talán most jött ki rajta, hogy éveken keresztül nem játszott folyamatosan kiemelkedően, mert a rendre kiújuló hátsérülése sokáig visszatartotta. Rendkívül egyoldalú volt a küzdelem(6:1, 6:4, 6:2), a francia Grosjean nem ismert kegyelmet.

A két francia legnagyobb sikerét érte el, hiszen eddig még nem jutottak egyszer sem Grand Slam versenyen a négy közé. Egyikük pedig még ennél is továbbléphet, a döntőbe, hiszen egymás ellen találkoznak pénteken. A döntőben az Agassi-Rafter mérkőzés győztesével mérik össze erejüket.