Clément meccslabdáról fordított, és döntős

2001.01.26. 17:32
Kiélezett, fordulatokban gazdag, fantasztikus csatát hozott az újabb férfi elődöntő az Austral Openen. A torna két francia meglepetésembere magas színvonalú, mindvégig nyílt meccset játszott, és a 23 éves Arnaud Clément végül az ötödik játszmában, négy óra öt perc után emelhette a kezét a magasba (5:7, 2:6, 7:6, 7:5, 6:2).
Clément a negyeddöntőig még játszmát sem vesztett, és ennél jobb ajánlólevél nem kellett, hogy meglegyen a tekintélye a torna 15. kiemeltjének. Sebastien Grosjean sem játszott rosszul, és a négy közé jutásért három abszolút sima játszmában ütötte el a továbbjutástól a korábbi világelső, spanyol Carlos Moyát.

Arnaud Clement
Magas színvonalú, mindvégig nyílt meccset játszott
Grosjean jobban kezdte a meccset, és 5:5-nél még egyszer elvette ellenfele adogatását, ezzel pedig meg is nyerte a játszmát. A másodikban is ő volt fölényben, simán nyert(6:2)és ekkor a játék képe korántsem mutatta, hogy bekövetkezhet a fordulat. Clément játéka azonban feljavult, mégpedig annyira, hogy a harmadik szettet megnyerte. Nem akármilyen körülmények között.

Clément két meccslabdát hárított, majd a rövidítésben már esélyt sem adott honfitársának, 7-4-re nyert. A harmadik játszmában még tartotta magát Grosjean, de a fontos pillanatokban megremegett a keze, és Clément egyenlített(7:5). Ez pedig olyannyira meghozta az önbizalmát, hogy a döntő játszmában már csak ő volt a pályán.

Maga volt a csoda, hogy fordítottam - mondta a mérkőzés után a győztes. Élete legnagyobb sikerét érte el ezáltal, és alighanem jelentős lépést tesz előre a világranglistán, életében először bekerülhet az első tízbe. (Pillanatnyilag 18. a rangsorban) A döntőben André Agassi lesz az ellenfele, aki a harmadik ausztrál győzelméért lép pályára. Clément amúgy a tavalyi US Openen már legyőzte három sima játszmában az amerikait, tehát aligha lesz lefutott ez a találkozó.

Venus és Serena Williams
A női párosban a Williams lányok diadalmaskodtak, így a tavalyi egyéni győztes Davenport ezúttal trófea nélkül távozott. Martina Hingis eddig háromszor nyert, a negyedik párjával, Szeles Mónikával viszont még a fináléba sem jutott. Ott van ellenben egyesben. Holnap Jennifer Capriatival találkozik.

Hingis két éve nem nyert Grand Slamet, Capriati még soha nem végzett az élen. Mondjuk, esetében nem is meglepő, mert a barcelonai - Graf elleni - olimpiai győzelme után többet szerepelt a rendőrségi hírekben, mint a sportrovatban, ugyanis igen aktív kábítószer-fogyasztó volt. Kikerült lelki válságából, most úgy tűnik, kizárólag teniszre koncentrál, és ha hozni tudja legjobb formáját, akkor mindenképpen megszoríthatja a még mindig csak húszéves svájci hölgyet...