Mágikus floridai hajrá

2001.02.02. 13:00
Nyolc mérkôzést játszottak az NHL utolsó januári játéknapján. A forduló meglepetését az Islanders szerezte, miután John Vanbiesbrouck parádés védéseivel legyôzte a címvédô Devilst.
A korábban Floridában és Philadelphiában parádézó "Beezer" a kapujára zúduló harminckilenc löketbôl harminchetet hatástalanított, így hiába vezetett az elsô harmad után Patrik Elias és Petr Sykora góljaival a Devil, a Szigetlakók a második húsz perc végére egyenlítettek (Dave Scatchard és Tim Connolly volt a tettes), az utolsó játékrészben aztán Brad Isbister idénybeli tizenhetedik gólja a gyôzelmet jelentette a kisebbik New York-i egyletnek. A két nappal ezelôtti, Atlanta elleni szégyenteljes hazai zakó után javított a Nagy Alma másik társulata, a Rangers is, mely cseh légiójának köszönhetôen verte a Montrealt. A Parkcsôszöknél Petr Nedved két góllal és egy assziszttal, Jan Hlavac egy találattal és két passzal, míg Radek Dvorak két elôkészítéssel zárt.

Pavel Bure
Két gólig és ugyanennyi asszisztig jutott a hatvan perc alatt
Sikerült javítania a Detroitnak is, a Vörös Szárnyak a NJ elleni kisiklásukat feledtették a Colombus ellenében. A siker legfôbb letéteményese Steve Yzerman, aki a hosszabbítás elsô percében mattolta a hazaiak portását (az asszisztot a negyvenegyedik évében járó Igor Larionov jegyezte), míg Chris Osgood 26/28-cal zárt. Szintén remek napot kifogó hálóôrének, a pályafutása hatodik shutoutját jegyzô Mike Dunhamnek (26/26) köszönheti gyôzelmét a Nashville. A Predators Vitalij Jacsmenyev, Martin Cisar (mindkettô egy-egy gól és passz), valamint Cliff Ronning (két elôkészítés) vezérletével verte az Anaheimet.

Kétszer is vezetett Floridában a Buffalo, mégis vesztesen hagyta el a jeget, ugyanis a Párducok az utolsó játékrészben tíz perc alatt négyszer is bevették Dominik Hasek ketrecét. A déliek attakját Pavel Bure vezette, aki két gólig és ugyanennyi asszisztig jutott a hatvan perc alatt. Mellette Viktor Kozlov három passza és Roberto Luongo 38/40-es védési mutatója érdemel említést. Az Orosz Rakétával megegyezô teljesítô teljesítményt nyújtott a flyerses Mark Recchi is, aki a Penguins drukkereket keserítette el négy pontjával. A hosszú sérülésébôl a tavalyi év végén felépülô, s egyre jobban játékba lendülô Recchi mellett Keith Primeau és Simon Gagne sem lopta be magát a pittsburghiek szívébe: elôbbi két gólt, utóbbi három asszisztot írhatott a neve mellé. Duplát vágott a carolinai Jeff O'Neill és a torontói Szergej Berjozin is, ám kettejük közül csak a juharleveles egylet játékosa lehetettt maradéktalanul boldog, miután csapata egy góllal jobbnak bizonyult az amerikaiaknál. A sikerhez Mats Sundin is hozzájárult a maga góljával és két asszisztjával.

A 118. játéknap eredményei
Carolina Hurricanes-Toronto Maple Leafs 3-4 (0-1, 2-2, 1-1)
New York Rangers-Montreal Canadiens 4-2 (0-0, 2-1, 2-1)
Colombus Blue Jackets-Detroit Red Wings 2-3 h. u. (1-0, 1-2, 0-0, 0-1)
New York Islanders-New Jersey Devils 3-2 (0-2, 2-0, 1-0)
Pittsburgh Penguins-Philadelphia Flyers 1-5 (1-3, 0-2, 0-0)
Florida Panthers-Buffalo Sabres 5-2 (0-1, 1-1, 4-0)
Edmonton Oilers-Chicago Blackhawks 3-2 (0-0, 2-1, 1-1)
Anaheim Mighty Ducks-Nashville Predators 0-3 (0-1, 0-1, 0-1)