Hétvégén a hölgyeké a főszerep

2001.02.17. 22:01
Izgalmakban bővelkedő hétvége elé néznek a női labdajátékok szerelmesei. A kézilabda híveit, a női csapatok európai kupaszereplése tarthatja lázban. A BL -ben a Ferencváros a továbbjutásért, a Győr pedig a szép búcsúért csatázik. A KEK-ben a Dunaferr, az EHF Kupában a Cornexi és a DVSC száll harcba a továbbjutásért. Ugyanakkor a kosárlabdázóknál, a Sopronban vendégszereplő PVSK- MiZo fellépése a fő attrakció.
Bajnokok Ligája. 6. forduló - B. csoport
Herz-FTC - TV Giessen Lützellinden (német), vasárnap 15 óra

A női kézilabda BL -ben a Ferencváros azt a német Lüdzellindent fogadja, amelyet idegenben is megvert hat góllal 30-24-re. Ez joggal bátorítja fel a Fradi hívőket, hogy bízzanak itthon is a már-már kötelező győzelemben. Németh András edző szerint nem szabad lebecsülni a németeket, ugyanakkor jogos a szurkolók elvárása. A Fradi szurkolói azért is bízhatnak a sikerben, mert csapatuk emberemlékezet óta nem kapott ki hazai környezetben. Így a zöld-fehérek számára csak az jelent izgalmakat, hogy kit kapnak ellenfélül a másik csoportból.

Az állás:
1. Bäkkelagets SK (norvég) 7 pont
2. Herz-FTC 6
3. Ferrobus Mislata Valencia (spanyol) 5
4. Lützellinden 2

Bajnokok Ligája. 6. forduló - D. csoport
Szpartak Kijev (ukrán) - Győri Graboplast ETO KC, szombat 15 óra

A másik BL résztvevő, a Győri Graboplast ETO sajnos már nem reménykedhet a továbbjutásban, így ők a szép búcsú reményében utaznak Kijevbe. A győriek itthon vesztették el a továbblépésre az esélyüket, amikor is három éve tartó veretlenségüket veszítették el a Valenciával szemben. A Kijev is és a Győr is kiesett már, így tét nélkül állhatnak egymással szembe.

Az állás:
1. Krim NR Ljubljana (szlovén) 8
2. Milar L'Eliana Valencia (spanyol) 6
3. Győr 4
4. Kijev 2

KEK, nyolcaddöntő, visszavágó:
Dunaferr SE - ESBF Besancon (francia), vasárnap 13 óra

A Kupagyőztesek küzdelmeiben a Dunaferr az odavágón értékesnek tűnő 16-16-os döntetlent ért el a francia Besancon otthonában. A franciák az eddigi küzdelmekben jól szerepeltek idegenben, mégis Simicséknek minden esélyük megvan a továbbjutás kivívására a vasárnapi visszavágón. Ehhez valószínűleg hathatós támogatást nyújt majd a kohász szurkolótábora.

EHF Kupa, nyolcaddöntő, visszavágó:
Duslo Sala (szlovák) - Cornex i-Alcoa, szombat 18 óra
Zaglebie Lubin (lengyel) - DVSC -Valdor, vasárnap 16 óra

Az EHF Kupában a Cornexi hazai környezetben csak döntetlent tudott elérni a szlovák Duslo Sala gárdája ellen. Ezért igen nehéz visszavágó vár Németh Helgáékra a Bajnokok Ligája selejtezőjéből kiesett szlovákok ellen.
A Debrecen viszont háromgólos 28-25-ös előnnyel utazhat a lengyel Lubin otthonába. Ez igen soványka előny, mégis mindkét csapat bizakodhat abban, hogy nem igazán világhírű ellenfelén túljut.

GYSEV Ringa - PVSK MiZo
Kosárlabda NB I Sopron. Vasárnap 19 óra

Rátgéber László
1999. május 6-án szenvedte el utolsó vereségét bajnoki mérkőzésen a pécsi hölgykoszorú. Akkor éppen a soproni hölgyek diadalmaskodtak, ami a bajnoki címet jelentette az akkor még Saed Armaghani edzette együttesnek. A ,,Rátgéber egyetem" tanítványait, azóta senki nem tudta legyőzni a hazai vetélytársak közül. Az idei bajnokságban a pécsi mérkőzésen, Újváriék 83-68 arányban bizonyultak jobbnak a vendégeknél.
A két csapat jó formában várja a vasárnapi rangadót, aminek bizonyítéka, hogy mind a két együttes továbbjutott az Euroligában. Az összecsapásnak inkább presztízs jellege van, ugyanis mindkét gárda bent lesz a rájátszásban, csupán azaz eldöntendő kérdés maradt, hogy ki hányadikként lép tovább.