Remekeltek a kapusok

2001.03.05. 13:06
Hét mérkôzést játszottak az NHL 146. játéknapján, melyen a kapusoké volt a fôszerep, hiszen hárman is kapott gól nélkül úszták meg a hatvan percet.

A Devils az Atlanti csoport éllovasához méltó teljesítménnyel rukkolt ki a Tampa ellen, az Ördögök féltucatszor vették be a Lightning kapuját, míg hátul Martin Brodeur idei hetedik, karrierje negyvenkilencedik shutoutját jegyezte. Az NJ csatárjátékán érzôdött, hogy végre mindenki egészségesen lépett jégre, hiszen a sokáig maródi Jason Arnott és Scott Gomez két-két gólt lôtt, Petr Sykora két találatig és egy passzig jutott, míg Bobby Holik, Patrik Elias és Alex Mogilnij két-két asszisztot jegyzett. Pályafutása második kapott gól nélküli meccsén van túl Jean-Sebastien Giguere, a Mighty Ducks portása, aki a Los Angeles-i rangadón húzta le a rolót, így a továbbra is hatékony Kariya (két gól-egy elôkészítés)-Selänne (két passz-egy találat) tengelynek köszönhetôen a Kacsák leverték a Királyokat.

A Colorado idegenben ütütte ki a Nyugati Konferencia nyolcadik helyén tanyázó Phoenixet. A Lavina vezérének ezúttal Chris Drury (egy-egy gól és passz) és Joe Sakic (két assziszt) bizonyult, de Pat Roy is megérdemel egy vállveregetést, hiszen 28/28-as mutatóval érte el idei negyedik, pályafutása ötvenkettedik (!!!) shutoutját. Élete elsô mesterhármasát szerezte az excoloradói, ma már carolinás Sandis Ozolins. A lett hátvéd a Hurricans chicagói diadalának lett ezzel legfôbb letéteményese, s emellett még egy passzra is futotta erejébôl. A Blackhawks egyébként negyvenlkét percig vezetett a déliek ellen, aztán beindult a Carolina és negyed óra alatt négyet vágott. Ozolins mellett Sami Kapanen (három assziszt), Kevin Hatcher (egy gól-két passz), Martin Gelinas (egy-egy gól és assziszt) és a két elôkészitésig jutó Rod Brind'Amour és Ron Francis vezette sikerre a Hurricanes-t.

A múl héten ünnepelte Jean-Pierre Dumont, a Buffalo csatára, hogy karrierje során elôször elérte a húszgólos határt. Huszonegyedik találata már jóval kevésbé volt örömteli, hiszen a Dallas néggyel válaszolt rá. Ed Belfour 19/20-as mutatóval, Darryl Sydor három passzal, míg a veterán Mike Modano egy-egy góllal és assziszttal vette ki a részét a Szablyák kicsorbításából. Egyre kevesebb a reménye a Liga leggazdagabb egyletének, a Rangersnek a playoffra. A New York-iak ezúttal Nashville-ben buktak el, a Predators Randy Robitaillle (két-két gól és elôkészítés), Martin Kjellberg (három passz) és Cliff Ronning (két gól-egy assziszt) vezérletével lemosta a Parkcsôszöket a jégrôl. Hatalmas meglepetésre Vancouverben tudott nyerni az újonc Minnesota, a Wild Aaron Gavey 62:26-nál lôtt aranygóljával gyűrte le a Canucksot.

A 146. játéknap eredményei

Anaheim Mighty Ducks-Los Angeles Kings 4-0 (2-0, 1-0, 1-0)
Phoenix Coyotes-Colorado Avalanche 0-5 (0-1, 0-1, 0-3)
Vancouver Canucks-Minnesota Wild 3-4 h. u. (1-3, 0-0, 2-0, 0-1)
Chicago Blackhawks-Carolina Hurricanes 3-6 (1-0, 2-2, 0-4)
Dallas Stars-Buffalo Sabres 4-1 (2-0, 2-1, 0-0)
Nashville Predators-New York Rangers 5-2 (0-0, 3-2, 2-0)
New Jersey Devils-Tampa bay Lightning 6-0 (1-0,1-0, 4-0)