Hajszállal maradt le a BVSC a KEK-döntőről

2001.03.10. 17:25
Négygólos hátrányból vágott neki a visszavágónak a BVSC-Brendon a KEK elődöntőjében, amely úgy kezdődött, mint egy rémálom. A hazaiak mindössze az első negyed utolsó percében szerezték első góljukat, amikor már három góllal vezetett a Barcelona. Sajnos a vasutasok csak az utolsó két negyedben játszottak tudásukhoz méltóan, és ez csak a győzelemre volt elég. A 10-7-es siker azt jelenti, hogy egygólos különbséggel a Barcelona jutott a kupagyőztesek kupájának fináléjába.
Az első ráúszásnál Madaras hozta el a labdát, de a támadást a spanyolok hárították. Sajnos az első gólt a Barcelona szerezte, Sans révén. A magyar gárda idegesen, kissé kapkodva játszott, agy rövidesen kétgólos előny volt a vendégeknél, ami azt jelentette, hogy a hispánok összesítésben már hat góllal vezetnek.

Kapufákkal tarkított első félidő

A Gerendás-legénység két kapufát is lőtt, viszont gólt ismét a vendégek értek el, ezzel szinte lehetetlen helyzetbe hozták a BVSC-t. A hetedik percben aztán megtört az átok, és Ibolya révén megszerezte első gólját a hazai csapat. Így hiába lőttek három kapufát Szécsiék, ezt a negyedet 3-1 arányban a Barcelona nyerte.

A második részben Madaras megismételte az előzőekben mutatott teljesítményét és ismét elhozta a labdát. ,,Természetesen" ebből a támadásból is csak kapufára tellett. Az ellenakcióból ismét betalált a spanyol bajnokság listavezetője. A vasutasoknak szinte semmi sem sikerült, és a spanyol válogatott második számú kapusa, Andreo is remekül védett. Úgy tűnt, az enerváltan játszó Szőnyi útiak ebben a negyedben még gólt sem tudnak lőni, amikor Csányi az utolsó másodpercben egy gyönyörű ejtéssel megszerezte csapata második gólját.

Fordítás 2-5-ről 6-5-re

A harmadik játékrész is Madaras sikerrel kezdődött, éa a megszkokott forgatókönyv szerint ismét a barcelonaiak voltak eredményesek. Szerencsére most nem kellett az utolsó percig várni a magyar gólra, Ibolya révén az ellenakcióból ismét "csak" kétgólos volt a spanyol előny - összesítésben még mindig hat.

Petikék pechjét jól jellemzi, hogy a negyed közepén egy emberelőnynél, kétszer is a kapufa mentette meg a spanyol kaput a góltól. Aztán elkezdett a BVSC úgy játszani, ahogy szokott. Madaras és Németh révén ki is egyenlítettek a vasutasok, Madaras találatával pedig már a vezetést is megszerezték. A Szőnyi útiak 2-5-ről 6-5-re fordítottak. Sans révén még - utoljára - egyenlítettek a vendégek, de Fülöp révén mégis magyar előnnyel zárult a negyed.

Az utolsó másodpercig élt a remény

Úgy vághatott az utolsó hét percnek Gerendás György csapata, hogy "csak" három gólt kell lőnie és egyet sem kapni. Madaras hozta a szokásost, ám a csapat is és kihagyta az első helyzetet. Egy bravúros Szécsi-védés után Petik faragott az összesített hátrányból. Varjasnak köszönhetően pedig már csak egy gól volt a spanyol előny, amit Marcos sajnos újra kétgólosra növelt.

Ibolya a nap gólját lötte: fel se nézett, pedig háttal van a kapunak. Az utolsó percben szinte végig a vasutasok támadhattak, de Andreo két hatalmas védést is bemutatott. A bírók pedig nem fújnak és sajnos tizenöt másodperccel a vége előtt megszerzik a spanyolok a labdát és azt már ki sem engedik a kezükből. Miként sajnos a továbbjutást sem.

Marad a bajnokság

A BVSC sajnos csak magát hibáztathatja, mert ha végig úgy játszik, mint a második két negyedben, akkor sima ügy a KEK döntőbe jutás. Ez sajnos nem sikerült, de a Gerendás-csapat így is elismerést érdemel. Javításra pedig marad a bajnokság.