A Dunaferr kiütötte a Szegedet

2001.03.19. 07:42
A Dunaferr férfi kézilabda csapata alaposan visszavágott a Pick-Szegednek az alapszakasz utolsó fordulójában elszenvedett vereségért. A dunaújvárosiak a bajnoki rájátszás első fordulójában magabiztosan kilenc góllal verték az enerváltan játszó szegedieket. Különösen Tóth Edmond remekelt, kilenc gólt szerzett a dunaújvárosi játékos.

Dunaújvárosi előny

A férfi kézilabda bajnokság rájátszásában rangadót játszottak Dunaújvárosban, a házigazda Dunaferr fogadta a Pick-Szeged együttesét. A találkozóra valóban illett a rangadó jelző, hiszen a hazaiak az alapszakaszban másodikak lettek, míg a Tisza partiak a képzeletbeli dobogó harmadik fokára léphettek fel. Visszavágónak is lehetett tekinteni az összecsapást, mivel a Dunaferrt éppen a szegediek ütötték el a bajnokság első részének megnyerésétől, miután az utolsó fordulóban Bajusz Sándor emlékezetes játékával nyert hazai pályán a Pick.

Jegyzőkönyv
Dunaferr - Pick Szeged 32-23 (16-12)
Dunaújváros, 2000 néző, v: Klucsó, Lekrinszki.

Dunaferr: Hernandez 1 - Kertész 2, Mocsai, Kuzmicsov 5, Gál 1, Marcinkevicius, Bene 2 - csere: Zsembery (kapus), Kemény 2, Rosta M. 6, Mohácsi 4, Tóth E. 9 - Edző: Skaliczki László.

Pick Szeged: Perger - Berta, Bécsi 4, Doros 1, Rosta I., Bajusz 2, Németh 2 - csere: Ivanov (kapus), Eklemovics 5, Buday 8, Laluska, Oláh, Ambrus 1. - Edző: Dragan Djukics.

Jobban kezdtek Kuzmicsovék, kettő-egy után a félidő felénél Mohácsi Árpád hetesből lőtt góljával először vezetett a Dunaferr három találattal, amely után a szegedieknek időt kellett kérniük (5-2). Djukics mester remek tanácsokat adhatott, mert fiai néhány perc alatt felzárkóztak, és egyenlítettek (5-5). A szegedi összecsapás ideges hangulatának nyoma sem volt, mindkét csapata játékra próbált koncentrálni.

A huszadik percben még mindig csak egy gól volt a házigazdák előnye, de öt perc múlva már háromra nőt a hazai vezetés. Ez elsődlegesen Tóth Edmondnak volt köszönhető, aki a huszonharmadik percben már negyedik találatát jegyezte. A túloldalon a húzóemberek gyengélkedtek, a gólzsák Nikola Eklemovics négy perccel a lefújás előtt dobta első gólját (13-10). A dunaújvárosi védők gyűrűjében a szegedi összecsapás hőse, Bajusz Sándor sem tündökölt, ő egy perccel a vége előtt vette be első alkalommal a kiválón védő Hernandez kapuját. A hazaiaknál több jó teljesítményt is láthatott a publikum, különösen Kuzmicsov és Bene remekelt, utóbbi még kínai figurából is gólt szerzett (16-12). A félidő végén Hernandez átívelte a labdát az egész pályán, de az hiába hullott a hálóba, a bírók érvénytelenítették a találatot, mivel az időn túl esett.

Hazai fölény

Szergej Kuzmicsov
A második játékrész sem hozott nagy változást a meccs képén, továbbra is a Dunaújváros irányította a játékot. Hernandeznek rögtön a kezdés után sikerült az, ami az elsőben nem, saját térfeléről gólt dobott a túlzottan kinn álló Perger felett. Gyorsan jött a válasz, de Mohácsi szokásához híven értékesített egy hétméterest, amellyel már tekintélyesre nőtt a hazaiak előnye (18-13). Negyedórával a befejezés előtt kettős emberelőnybe került a Dunaferr, amelyet Kuzmicsov kegyetlenül kihasznált (21-14). A dunaújvárosiak egyre magabiztosabban játszottak, a vendégek nem találták gyors hazai akciók ellenszerét (24-16).

Padlón a Szeged

A hajrá nagy Dunaferr fölényt hozott, a Szeged teljesen összeomlotta találkozó befejező szakszára. A Pick támadásban szinte értékelhetetlent nyújtott, húsz perc alatt mindössze öt gólt tudtak dobni. A dunaújvárosiaknak szinte minden bejött, hátrányból is növelték góljaik számát, sőt még egy kettős hátrányt is sikerült kivédekezniük (26-16). Hatalmas fölényben voltak a hazaiak, még azt a luxust is megengedhették maguknak, hogy a csapat klasszis kapusát, Hernandezt végleg lecseréljék.

A huszonnegyedik percben Tóth Edmond szerezte pályaválasztók ,,jubileumi" harmincadik találatát, amely már kiütést sejtetett a végére (30-19). A megalázó vereséget a vendégek legjobbja, Buday Dániel mérsékelte hetesből lőtt góljával, de a Dunaferr sikerét ez a lövés már nem befolyásolta (31-22) Összességében a házigazdák megérdemelten győzték le a meglehetősen enerváltan játszó szegedieket (32-23).