Ágnes
-1 °C
2 °C

Női kajakegységek: tavasszal

2001.03.22. 20:11
Egyelőre még semmi sem biztos, majd tavasszal dől el a női kajakegységek sorsa - mondja Fábiánné Rozsnyói Katalin, a Kovács Katalin, Szabó Szilvia, Viski Erzsébet és Kőbán Rita alkotta olimpiai ezüstérmes négyes és a szintén második helyezett Szabó-Kovács páros edzője. Sydney után Kőbán távozott az egységből, azóta legtöbbször Bóta Kinga neve merült fel a kvartett új tagjaként. Pontosabban régi-új tagjaként, hiszen korábban nyert már Európa-bajnokságot is a lányokkal.
Bóta Kinga
a régi-új csapattag
Az új női egységekkel kapcsolatban azonban még csak találgatni lehet, ugyanis több tehetséges versenyző is dolgozik Fábiánné Rozsnyói Katalin kezei alatt. Ráadásul most előnyben vannak azok, akik nem vettek részt az ötkarikás játékokon, hiszen ők hamarabb elkezdték az alapozó munkát, mint az olimpikonok, akik az edző szerint most szenvednek igazán a Sydney után joggal megérdemelt pihenő miatt.

A történethez az is hozzátartozik, hogy az idei olimpia megzavarta a hagyományosan októbertől készülő kajakosokat, pontosabban az olimpián részt vett versenyzőket, ugyanis nekik jóval tovább tartott a versenyidőszak, nem volt idejük pihenésre. Így nem csoda, hogy amikor rövid szünet után novemberben elkezdték az alapozó munkát, le voltak maradva azoktól, akik a korábbi években megszokott időrendben kezdték az edzéseket.

Kovács Katalin - Szabó Szilvia - Viski Erzsébet - Kőbán Rita
Rég volt, szép volt

Kajak-kenus bál
Az utóbbi években nem volt olyan rendezvény, ahol találkozhattak volna a kajak-kenu társadalom idősebb és fiatalabb tagjai. Ezért az idén 60 éves Magyar Kajak-Kenu Szövetség úgy döntött, 2001-ben újra megrendezi a korábban sikeres kajak-kenu bált, így teremtve alkalmat arra, hogy baráti hangulatban találkozzanak azok, akiknek életében meghatározó szerepet játszott ez a sikeres sportág.

A bál időpontja: 2001. március 02. (péntek), helyszíne: a Grand Hotel Hungária (1074 Budapest, Rákóczi út 90.) bálterme. Kérjük, az érdeklődők január 25-ig jelezzék részvételi szándékukat a Magyar Kajak-Kenu Szövetség részére: 1138 Budapest, Latorca u. 2., tel.: 1/465-0091.

Magyar Kajak-Kenu Szövetség

Az idei versenyszezonban változást jelent, hogy az 1000 méteres négyessel bővült a női kajakszámok sora, ez pedig Fábiánné szerint újabb lehetőségeket ad arra, hogy különböző egységeket próbáljon ki. Hangsúlyozta, nincs kivételezés, csak a tudás számít, és a taktikai fegyelem betartása, ha valaki nem tartja magát ehhez, biztos lehet benne, lesz mögötte valaki, aki képes lesz rá. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy a lányok nincsenek jóban egymással, egyszerűen arról van szó, hogy riválisai, ellenfelei egymásnak, és ezzel tisztában is vannak. Vízreszállás legközelebb március első heteiben várható, addig maradnak az alapozó edzések, ez alatt olimpiai érmeseink is biztosan be tudják hozni lemaradásukat.

Az idei év fontosabb versenyei
május   helyszín rendező
5-6. Felnőtt tájékoztató Szolnok MKKSZ
11-13. II. Gyorsasági VK Sevilla
25-27. MOL Kupa - felnőtt nemzetközi verseny Szeged MKKSZ
június      
2-3. Maraton magyar bajnokság Győr MKKSZ
15-17. I. Felnőtt válogató Szeged MKKSZ
22-24. III. Gyorsasági VK Duisburg
július      
6-8. II. felnőtt válogató Szolnok MKKSZ
12-15. Maraton Eb Győr MKKSZ
19-22. Gyorsasági felnőtt Eb Milanó
20-22. Vidék Bajnokság Velence MKKSZ
Budapest Bajnokság U-Öböl BKKSZ
augusztus      
23-26. Felnőtt gyorsasági vb Poznan
szeptember      
1-2. Maraton vb Anglia
08.31-09.02. PICK Kupa - Felnőtt Magyar Bajnokság Szeged MKKSZ