Megmaradt az FTC továbbjutási esélye

2001.03.24. 17:54
A férfi vízilabdázók Bajnokok Ligájának Piros csoportjában a Ferencváros-Mirato csapata hat négyre verte a francia Olympique Nice gárdáját. Gyengén kezdett az FTC, sorozatban hagyták ki helyzeteiket, vagy a vendégek kapusa, Luca Minetti, hárított. A mérkőzés a harmadik negyedben dőlt el, amikor Matajsz és Székely találataival három góllal elhúztak a zöld-fehérek. A hazai győzelemmel megmaradt az FTC reménye a továbbjutásra.
A Bajnokok Ligájának Piros csoportjában a továbbjutás szempontjából sorsdöntő mérkőzést játszott a Ferencváros. A zöld-fehérek a találkozó előtt két ponttal a csoport utolsó, negyedik helyén álltak, ezért a cél nem is lehetett más, mint a győzelem. Az ellenfél a francia Nice nem tartozik világ legjobb gárdái közé, de óvatosságra inthette a hazaiakat, hogy idegenben tizenegy kilencre kikaptak a Nizzától.

Álmosan kezdett a Fradi

Székely Bulcsú
A franciák hozták el a ráúszás után a labdát, de akciójukat nem tudták góllal befejezni. Pedig két emberelőnyös helyzetet is kaptak, azonban mindkétszer a felső kapufát találták el. Nagyon jól védekeztek a vendégek, a magyarok alig jutottak el nizzai kapuhoz. A negyed felénél Székely játszotta magát tisztára, de lövését Minetti hárította. Az ötödik percben Matajsz remekül forgatta be védőjét, aki csak szabálytalanság árán tudta szerelni. A megítélt négyméterest Nyéki bombázta a sarokba. Nem sokáig örülhettünk, mert egy perc múlva Cousen egy megúszást követően pattintott a hálóba (1-1).

Tovább tart a góliszony

A mások hét percben ott folytatta a Fradi, ahol abbahagyta, sorozatban rontották el támadásaikat. A vendégek sem voltak csúcsformában, mivel újabb két emberelőnyt hagytak ki. Matajsz Márk előnyből szerencsés gólt lőtt, amelyre Idzinski válaszolt szintén előnyből. Az első akciógólt a negyed utolsó percében láthatta a közönség, Tiba Péter talált be Minetti kapujába.

Megnyugtató előny

A harmadik ráúszás után végre a Fradi vezethette a negyed első támadását, de befejezéssel ismét gondok voltak. A gárda legjobbja, Matajsz Márk mutatott példát küzdeni tudásból a többieknek, amikor két védőn is áthámozta magát, és kettőre növelte a hazaiak előnyét (4-2). Elkapta a fonalat a Fradi, Székely akciógóljával már tekintélyesre nőtt a különbség (5-2). A mérkőzés ebben a szakaszában a franciák álltak hadilábon a góllövéssel, a Fradi kapusa, Kósz Zoltán két ziccert is megfogott.

Esély a továbbjutásra

Székely hozta el a labdát az utolsó negyed kezdetén, de Gelco Uri négyméteresével az Olympique szépített (5-3). Vad Lajos kért időt egy emberelőnyös helyzet előtt, amit azonban nem sikerült gólra váltani. A túloldalon a franciák is elpuskázták a létszámfölényes szituációjukat. Silvis a negyed felénél lőtt svédcsavarja után ismét szorossá vált a mérkőzés (5-4). Paján Viktor a lehető legjobbkor talált a francia kapuba, megnyugtatva ezzel a hazai publikumot (6-4). A ferencvárosi győzelemmel megmarad az esély a továbbjutásra, amelyhez a görög Pireusz csapatát kell legyőzniük Székelyéknek.

Bajnokok Ligája, Piros csoport 5. forduló:
FTC-Mirato - Olympique Nice (francia) 6-4 (1-1, 2-1, 2-0, 1-2)
Komjádi uszoda, 500 néző, V: Tulga (török), Tomis (horvát)
Góldobók: Matajsz 2, Székely, Nyéki, Paján, Tiba 1-1, illetve Cousin, Uri, Silvis, Idzinski 1-1
Kiállítások: 7/2, illetve 10/1
Négyméteresek: 1/1, illetve 1/1