Selänne nem nosztalgiázott

2001.03.30. 16:14
Nyolc meccset játszottak az NHL 171. játéknapján, melyen tovább folytatódott a Kings és a Coyotes csatája a nyolcadik nyugati playoff-helyért, míg a Kacsák szurkolói elátkozzák korábbi kedvencüket, Teemu Selännét.
A finn jobbszélsô az Anaheimbôl tette át székhelyejét a Cápákhoz, és a két csapat San José-i derbijén már feledte a disneylandi szép napokat. Paul Kariya és Oleg Tverdovszkij vezetésével húsz perc alatt meglépett a Mighty Ducks, ám hiába remekelt az indián és az orosz - elôbbi ebben az idôszakban két gólt, utóbbi ugyanennyi passzt jegyzett -, a társak nem tudtak felnôni hozzájuk. A második harmad másogik felében aztán beindultak a Cápák, Niklas Sundström négy, Marco Sturm két asszisztot vállalt, és beköszönt Selänne is - az attak négy gólig tartott. Jött a záró játékrész, Kariya újra betalált (ez volt pályafutása ötödik mesterhármasa), ám jött az "áruló" finn, és duplájával (mellesleg karrierje 18. hat trickjét abszolválta) végleg eldöntötte a két pont sorsát.

Teemu Selänne
Zigmund Palffy tizennyolc perc alatt kétszer is bevette a Colombus kapuját, s mivel közben Brian Smolinski is eredményes volt, a Kings hamar eldöntötte a meccset. A hátralévô idôben mindkét kapus parádézott, s ez meghozta Felix Potvin számára (27/27) pályafutása 19. shutoutját. Érintetlen maradt a coloradói David Aebischer ketrece is. A Lavina újonc svájci portása idei harmadik shutoutján van túl Calgaryban, és mivel elöl Chris Drury hat perccel a vége elôtt bevette Fred Brathwaite kapuját, így az Avalanche már csak három pontnyira van az Elnök-kupától, azaz az alapszakasz-elsôségtôl. Kevésbé irigylésreméltó a Phoenix helyzete. Az arizonaiak ezúttal Nashville-ben zakóztak - öröm az ürömben, hogy csak hosszabbításban, így egy pontot azért hazavihettek. Szükségük is van minden apró pontocskára, hiszen a Kings ott lohol a nyomukban, és bár a kaliforniaiak egypontos hátrányban vannak, de egy meccsel kevesebbet is játszottak. A remek évkezdés után a végére teljesen kipukkadtak a sivatagiak, akiknek ráadásul el kellett viselniük, hogy Keith Tkachuk St. Louisba igazoljon.

Pittsburghben ismét villant az elsô sor: Jaromir Jagr és Mario Lemieux két-két gólt és asszisztot jegyzett, míg Jan Hrdina négy elôkészítést vállalt. Nem csoda, hogy a Chicago nem tudott méltó ellenfél lenni. A fentebb tárgyalt hármashoz hasonlóan négy ponttal gazdagodott Radek Dvorak, a Rangers cseh légiósa is, ám ô négy góllal púpozta ki a hálót az islanderses Rick DiPietro mögött. A tavalyi draft 1/1-e nem zárt túl jó napot, összesen ötször kellett maga mögé nyúlnia, sôt, a helyére lépô Terrerit is felavatták a Parkcsôszök. Dan McGillis góljával ugyan vezetett a Flyers a Toronto ellenében, ám Gary Roberts elôbb egyenlített, majd Jonas Höglund is beköszönt Roman Cechmaneknek, míg Curtis Joseph többször már nem kapitulált (38/39). Tét nélküli idegenbeli mérkôzésen nyert egy másik kanadai egylet: a Montreal Saku Koivu (két passz), Oleg Petrov (két gól-egy assziszt) és Martin Rucinsky (egy gól-két elôkészítés) vezérletével simán verte a Tampát.

A 171. játéknap eredményei
New York Islanders-New York Rangers 4-6 (1-1, 1-4, 2-1)
Philadelphia Flyers-Toronto Maple Leafs 1-2 (1-0, 0-1, 0-1)
Pittsburgh Penguins-Chicago Blackhawks 5-2 (2-1, 1-0, 2-1)
Tampa Bay Lightning-Montreal Canadiens 2-6 (1-0, 1-3, 0-3)
Nashville Predators-Phoenix Coyotes 4-3 h. u. (0-1, 2-2, 1-0, 1-0)
Calgary Flames-Colorado Avalanche 0-1 (0-0, 0-0, 0-1)
Los Angeles Kings-Colombus Blue Jackets 3-0 (3-0, 0-0, 0-0)
San Jose Sharks-Anaheim Mighty Ducks 7-4 (1-3, 4-0, 2-1)