Szoros Fradi-vereség Viborgban

2001.04.01. 16:41
A női kézilabdázók Bajnokok Ligájának elődöntőjében a Ferencváros csapata 24-21-es vereséget szenvedett Viborgban. Az első félidő kiegyenlített küzdelme után 13-13-as döntetlent mutatott az eredményjelző. A második harminc perc elején a hazaiak valósággal lerohanták az FTC-t, és hatgólos előnyre tettek szert. A hajrában a Ferencváros szépített, és mindössze három góllal kapott ki, amely kedvező előjel a budapesti visszavágóra.
Szerencsés tizenhármas

Jól indult a találkozó, Siti Eszter már az ötvenedik másodpercben bevette a dán bajnokcsapat kapuját. Az ellenakció után Heidi Astrup lövését védte Sugár Tímea. Astrup azonban javított, egymás után kétszer is betalált a magyar kapuba. A mieinktől Kökény volt eredményes, találatával ismét szoros lett az eredmény (3-2).

A félidő felénél tartottuk a döntetlent, a tizennyolcadik percben hét-hét volt az eredmény. Farkas Ágnes hetest hibázott, de Pádár szíve a helyén volt, a lehető legjobb pillanatban vette be Lauridsen kapuját. (10-10). A dánok különösen baloldalon voltak veszélyesek, szinte minden akciójukat innen fejezték be (12-11). A hajrá a zöld-fehéreké volt, Pádár két gólja azt jelentette, hogy félidőben nem tudott előny szerezni a Viborg (13-13).

Lerohanta a Fradit a Viborg

Alaposan feltüzelte együttesét a szünetben a dán edző, hiszen a második félidő első perceiben szinte állva hagyta a Fradit a Viborg. Három gólt dobtak zsinórban, sőt, emberelőnyből tovább növelték a különbséget a házigazdák, miután egy jobboldali akció után ismét betaláltak Sugár kapujába (17-13).

Kimondani is hihetetlen, de a magyar bajnok tizenöt perc alatt mindössze egy gólt dobott. A csapat teljesen megzavarodott, Farkas Ági számára még a hétméteres is nehéz feladat volt (19-14). Míg a magyar védelem folyamatosan Astrupra figyelt, addig a többiek szinte akadálytalanul szerezték góljaikat (22-16).

Remény a továbbjutásra

A Ferencvárosban különösen Farkas Ági játszott gyengén, rengeteg átadást rontott el. Emberelőnyből Tóth Enikő és Lőwy szépített, és ismét szorossá vált a találkozó (22-19). Egy perccel a vége előtt a Fradi támadt, és Kökény Bea a továbbjutás szempontjából sorsdöntő gólt szerzett. Öt másodperccel a lefújás előtt a dánok legjobbja, Heidi Astrup még kapufára lőtt egy szabaddobást, így maradt a visszavágóra a reményteljes háromgólos vereség (24-21).

Eredmény

Női Bajnokok Ligája, elődöntő, 1. mérkőzés
Viborg HK (dán) - Herz-FTC 24-21 (13-13)
Aarhus, 5000 néző, vezették: Breto, Huelin (spanyol)
Góldobók: Astrup 9/2, Fruelund 4, Gyerjugina 3, Larsen 3, Hansen 2, Roslyng 2, Brödsgaard 1, illetve Siti 7/2, Pádár 5, Lőwy 3, Farkas 3/2, Kökény 2, Tóth E. 1
Hétméteresek: 2/2, illetve 6/4
Kiállítások: 6, illetve 6 perc