Kipukkadt a Vancouver

2001.04.03. 18:20
Nyolc mérkôzést játszottak az NHL 175. játéknapján, melyen a playoff szempontjából igencsak fontos ki-ki mérkôzést játszott egymással a Kings és a Canucks. A derbi a kaliforniaiak sikerével ért véget, s ezzel a kanadaiak a vesztett pontokat tekintve kikerültek a bűvös nyolcasból.
Ziggy Palffy
Ziggy Palffy egy-egy gólt és asszisztot jegyzett a Vancouver elleni meccsen, mellette Jaroslav Modry és Luc Robitaille vette be az északiak ketrecét. Az LA sikerével vetélytársa elé került a Nyugati fôcsoportban, ráadásul a Canucksot vesztett pontjait tekintve a Phoenix is megelôzi. Hatalmas tülekedés várható tehát a hátralévô öt játéknapon, s nem lehet még nyugodt az Edmonton és a San Jose sem. A Cápák azért az elsô lépést megtették a rájátszás felé, hiszen hazai jégen, veszett állásból (0-2-rôl) fordítottak a Minnesota ellen. A Sharks vezérének ismét csak az Anaheimbôl elszipkázott Teemu Selänne bizonyult, a finn jobbszélsô két gólt vágott az igencsak fontos összecsapáson.

Nem sikerült viszont túlzottan fényesre az Edmonton denveri túrája, az Olajosok - elsôsorban a triplát vágó Joe Sakicnak "köszönhetôen - elbuktak a ligaelsô otthonában. A Lavina sikerével behozhatatlan elônyre tett szert üldözôi elôtt, s a hátralévô három meccs eredményétôl függetlenül begyűjtötte az alapszakasz gyôztesének járó Elnök-kupát. Csak csoportját nyerte meg a Dallas, ám a Stars számára ez a harmadik pozíciót jelenti a playoffban. A jól bevált taktikájukhoz idén is ragaszkodó texasiak pocsékul kezdték az idényt, a bajnokság felétôl azonban összeszedték magukat, és magabiztosan hozták a csoportelsôséget. Vélhetôen a playoffra is tartogatnak meglepetéseket.

A 175. játéknap eredményei
Boston Bruins-Montreal Canadiens 3-2 h. u. (1-0, 1-0, 0-2, 1-0)
New Jersey Devils-Chicago Blackhawks 4-3 (1-3, 0-0, 3-0)
Florida Panthers-Buffalo Sabres 3-5 (1-2, 1-2, 1-1)
New York Islanders-Pittsburgh Penguins 4-1 (1-1, 2-0, 1-0)
Dallas Stars-Calgary Flames 4-4 h. u. (3-2, 0-1, 1-1, 0-0)
Colorado Avalanche-Edmonton Oilers 5-3 (2-0, 2-3, 1-0)
Los Angeles Kings-Vancouver Canucks 3-1 (2-0, 1-1, 0-0)
San Jose Sharks-Minnesota Wild 4-2 (0-2, 1-0, 3-0)
Keleten jóval kisebb a tülekedés a még kiadó helyekért. Hétfôi hosszabbításos gyôzelmével jelenleg a Boston lépett a nyolcadik helyre, ám a Carolina egy meccsel kevesebbet jegyzett. Nem lehet teljesen nyugodt a Toronto sem, a Juharleveleek három ponttal vezetnek a Hurricanes elôtt. Két harmadon keresztül égett a Devils a Chicago ellen - a Blackhawks az elsô játékrészben öt perc alatt egy hármast rámolt be Vanbiesbroucknak -, ám az utolsó húsz percre összeszedte magát az East Rutherford-i egylet, és megfordította a találkozót - nem mellékesen pontszámban utolérte a keleti elsô Ottawát. Jason Woolley vezetésével idegenben gázolt a Buffalo. A Szablyák jó formáját a szebb idényzárásban reménykedô Florida bánta, mely megérezte gólfelelôse, Pavel Bure gyengébb formáját. Már az elkövetkezô hetek fáradalmaira pihen a Pittsburgh, mely egy laza négyest kapott a liga leggyengébb alakulatától, az Islanderstôl.