Palik: számomra mindig Senna lesz a legnagyobb

2001.04.04. 17:04
Palik László, a Hungaroring Rt. februárban kinevezett elnök-vezérigazgatója volt a Törzsasztal szerdai vendége. A volt sportriportertől többek között megtudhattuk, hogy több mint húsz éve fogyókúrázik, és jelenleg egy R-1-es Yamahával jár. A jelenlegi mezőnyben nem drukkol senkinek, és számára még mindig Ayrton Senna az ideális versenyző. A közvetítések alatt felmerülő hibákkal ő is tisztában van, de a versenyek gyorsasága miatt ezeket néha képtelenség kijavítani.
(Jackal): - Nem tudnál néha egy kicsit jobban odafigyelni, legalább arra, hogy a képernyőre milyen sorrendet írnak ki? Most Brazíliában az utolsó körökben Fisico előzte Alesit, te meg össze-vissza Button-oztál. Ilyenkor elgondolkodik az ember, hogy Te hogy/hol követed a versenyt???

- Üdvözlök mindenkit!
Jackal: Itthonról közvetítettem. Ezt az ominózus helyzetet elrontottam, de magam is észrevettem, és 2 perc múlva korrigáltam.

(Kulik): - Tisztelt Igazgató úr! Össze tudja egyeztetni a műsorvezetést az igazgatósággal? Mert az Ön elkötelezettsége a Ferrarihoz igencsak érezhető közvetítései alatt. Nem gondolja, hogy ez erkölcsileg hátrányos helyzetbe hozza a többi csapatot?

- Senkinek nem drukkolok, a két funkciót pedig összeegyeztethetőnek tartom.

(Fresh Prince): - Kedves Laci! Számomra elképzelhetetlen a Forma-1 a te közvetítéseid nélkül. Arra lennék kíváncsi, hogy mikor lesz ismét Dávid Sándor a másik kommentátor? Egyébként az ismerőseim körében 6:1 a Palik-fanok aránya, úgyhogy az itteni megszólalások szerintem csalóka képet mutatnak. További jó munkát kívánok!

- Köszi, én már a döntetlennel is elégedett lennék, Dávid Sándor barátom pedig ezt a tevékenységet már abbahagyta.

(Evil1023) : - Hi Laci! Milyen verdáid voltak a kezdetektől mostanáig, és melyik volt a kedvenced?

- Sokféle volt, de a kedvencem a jelenlegi R1-es Yamahám. Állati.

(Fec): - Hello, Palik Laci! Lenne 1-2 kérdésem... Mikor lesz végre pormentesítve a pálya környéke? Iszonyú igénytelen, hogy csak földutakon lehet körbejárni a pályát...
Mikor lesznek megvéve a környékbeli telkek? Mert így enyhén szólva is elszomorító a parkolási helyzet...
Mikor lesz már végre ingyenes az M3 az F1-es kijáróig (és vissza) a verseny ideje alatt? Mert ez ebben a felállásban eléggé szánalmas...
Mikor lesz végre rendesen leaszfaltozva és többsávosan kialakítva a régi 3-as irányába a menekülőút?
Mikor lesz végre átalakítva a pálya? Mert ez így baromi unalmas. És az nem kifogás, hogy ilyen pálya is kell, + hogy milyen technikás, stb. Ugyanis nem hinném, hogy túl sokakat érdekelne 2 órányi vonatozás... Egy pergőbb versennyel lehet hogy több nézőt lehetne idecsábítani...
Mi van a többi sportrendezvénnyel? Miért nem lehet ezekről többet hallani?
Hogyan akarja a Hungaroring vezérigazgatója - pozíciójánál fogva - népszerűsíteni Magyarországon a motorsportot?

- 1., 2.: A helyzet jogi tisztázása folyamatban van, ezután kezdődhet meg a területrendezés. 3.: Dolgozunk rajta. 4. Menekülő út: lásd: 1., 2. válasz 5. Pálya átalakítás: a közeljövőben nem valószínű. 6. Ez mindig az aktuális esemény rendezőjének marketing feladata. 7. Népszerűsítés: A munkatársaimmal az elmúlt egy hónapban elkezdtünk felépíteni egy marketingkommunikációs csomagot, amely csomagnak ezen feladat is komoly részét képezi.

(Harimata) : -A kinevezéséről szóló hír felröppenése után azt nyilatkozta, hogy váratlanul érte. Ön tehát rossznak értékeli a viszonyt a Deutsch testvérpár között (Tamás, aki önt javasolta és Péter, aki a Radio Bridge jelenlegi ügyvezető igazgatója, és akinek ön a tanácsadója). Hogy nem beszéltek erről a nyilvánvalóan mindkettejüket érdeklő kérdésről?

- Ismereteim szerint, nagyon jó a viszony a testvérek között, sőt, az én személyes viszonyom is jó velük. De ha a miniszter úr kér fel ennek a feladatnak az ellátására, akkor azt gondolom, hogy ez úgy logikus, hogy ebbéli szándékát ő tolmácsolja nekem.

(Inhibited): - Állat vagy, Laci bácsi! Én csak miattad nézek Forma 1-et!!!

- Ja, méghozzá buldog.

(Bluebadboy): - Palik úr, olvasta a Népszabadság október eleji számában a 'Furcsa palik a tévében' című írást? Megkönnyítjük az emlékezést: ez önről és az MTV olimpiai közvetetítéséről szólt. Pontosabban egy olyan riporterről, aki ellenőrzés és forrásmegjelölés nélkül olvasta fel az egyik internetes lap híreit. Észrevette, hogy megviccelték egy német vívónőről szóló álhírrel, amit ön többször felolvasott? sportbaráti tisztelettel, az álhír szerzői PS: Hogy még jobban megkönnyítsük az emlékezést, eláruljuk, Rita König megsértődött...

- Köszönöm szépen a kérdést, ezen témában szakértőnek mondható kollégák úgy valószínűsítették, hogy az álhír közreadója az Index volt. A következőket szeretném a történethez elmondani: ismereteim szerint az internet a szabad vélemény- és híráramlás egyik korlátozás nélküli biztosítéka. Ezért bátorkodtam az olimpia alatt hírforrásként ezt a csatornát használni, hogy a lehető leggyorsabban tudjam tájékoztatni a nézőket. Ha az Index készítői úgy gondolták, hogy az ő reklámozásukra nekem minden hírnél el kellett volna mondanom a forrást, vagy legalább is azoknál, amelyek az Indextől származtak, akkor egyetlen dolgot kellett volna tenniük: felhívni engem, és jelezni ebbéli igényüket. És akkortól kezdve ezt megtettem volna. Ehelyett ők tréfálkoztak velem, és ezáltal szerintem a nézőkkel. Mindez, amit mondok, természetesen csak akkor igaz, hogy ha ezt az Index csinálta. Ha nem, akkor kérem az akkori rettentő bátor, és az arcát a véleményéhez a mai napig nem társító tréfamestert, hogy az Index jó hírnevének megőrzése végett mutassa meg magát!

(MoJo JoJo): - Nagyon bírom az F1-es közvetítéseidet. Sokkal jobb mint Mezeié. Ő egy kicsit elfogult a McLarenekkel szemben. 2 kérdésem van: Mint a Hungaroring Rt. elnöke, nem kéne valamit terveznetek a Hungaroring átalakítására? Az év leguncsibb versenye, akárhogy is szépítjük. Mi lesz 2006 után? Szerintem ha nem lehet több F1-es futamot rendezni, akkor rendezzenek rajta CART-versenyt. Passzol a pálya a sorozathoz. De amíg lehet, inkább F1-es futamot rendezzenek! JOBBAT!
Ja, és még egy kérdés: Jó volt az amőbajátékod Héder Barnával, jó lenne visszahozni. Így is hiányoznak ezek a játékok a "királyiról"!

- Átalakítás = pénzkérdés. 2006 után - ha rajtam múlik - 2007 következik, méghozzá Forma 1-es futammal. Mindent meg fogok tenni azért, hogy ez így is legyen! Amőba: ja.

(Ezsolt): - Nekem mindig olyan érzésem van: Sör és hamburger a kezükben, úgy csöppennek be a stúdióba, mint akiket belöktek az ajtón... Felkészültség semmi, felelősségtudat ismeretlen fogalom. Néha erősen úgy tűnik, nem is oda figyeltek, hanem "mittomén" újságokat olvastok. Hogy lehet 2 emberből, ami 4 szem, nem észrevenni, ami történik? Csak ha nem fűződik hozzá érdek. Ja, így is, úgy is maradtok, ameddig akartok. Tényleg azt hiszitek????

- 20 éve fogyókúrázom, ez azt jelenti, hogy azóta sem sört, sem hamburgert nem fogyasztottam. Azt hogy meddig és hol maradok, azt pedig általában nem én döntöm el.

(fastcar): - Önöknél a felkészülés mit jelent egy közvetítésre? Tudom, hogy nem ez az egyetlen munkaköre, de manapság már elég sokféle információforrás hozzáférhető, sőt, a sajtó részére talán még több is, ha jól tudom. De ha ezek tanulmányozására nincs is ideje, például a fentebb emlegetett Forma-1 1999 topicot napi 1 órás ráfordítással lehetne követni, ott is rengeteg kérdésre kiderül a válasz, hiszen sokan folyamatosan figyelik a témábavágó online forrásokat.

- Egy-egy közvetítésre folyamatosan készülök, többek között ma már az internetet is igénybevéve. AZ intenzív szakasz számomra mindig pénteken, a szabadedzésekkel kezdődik.

(holdkölyök): - t. Palik úr! Nem tart-e tőle, hogy idegösszeomlás, infarktus vagy egyéb idő előtti baleset fog történni önnel az eszméletlen pozícióhajhászás és -halmozás következtében?

- Sokat sportolok, egyébként pedig valamiben meg kell halni. Komolyra fordítva: soha életemben semmilyen pozíciót nem hajszoltam. Soha munkát nem kértem, és arra nem jelentkeztem, mindig a munka talált meg engem. Egyébként a pozíció, mint olyan, tökéletesen hidegen hagy, engem a feladat érdekel.

- Azoknak, akik a feltételezhető elfogultságommal kapcsolatban kérdeztek: Sokak számára elviselhetetlennek mondható harsány habitusom lehetetlenné teszi, hogy bárkinek is - még oly titkon eltemetve - szurkoljak, mivel bizton állíthatom, hogy ez esetben tényleg azonnal kibukna belőlem a személyes elfogultság. Akit ma már magamnak is bevallhatóan, az általam ismert legnagyobb formátumú autóversenyzőnek tartok, az Ayrton Senna da Silva.