Változások Újpesten?

2001.04.09. 23:13
Furcsa nyilatkozatot tett a Lombard elleni győztes meccs után Kisteleki István, az Újpest szakvezetője. "Többé-kevésbé elégedett voltam a csapat küzdőszellemével, de most nekem kell bizonyos dolgokat véglegesen eldöntenem." Győztes meccs után szokatlan ilyen jellegű kijelentéseket tenni. Kivált azok után, hogy az Újpest feljött a harmadik helyre.
Az ügy kulcsszereplőjét, Kistelekit keressük, aki sokkal többet nem kívánt ehhez hozzátenni. "A klub egyedüli tulajdonosa, Lukács Ferenc szerdán tér haza, akkor fog minden kiderülni, addig nincs értelme újabb információkat mondanom. Egyeztetetek vele, és csütörtökre többet mondhatok."

Kisteleki István
Kisteleki a nyáron került az Újpest élére, és azon kevés trénerek számát gyarapította, akik nyíltan elmondták mire gondoltak. Vereségek után roppant kritikusan értékelt, nem keresett kifogásokat, nem mondta, hogy legalább küzdöttek a fiai.

Ez a nyilatkozat azonban minden eddiginél meglepőbb volt. A háttérhez tartozik, hogy Újpesten a idestova két éve kialakultak a modern tulajdonosi viszonyok, megvásárolták a csapatot működtető kft-t. A tulajdonosok között volt Lukács Ferenc, Köteles György és Deák Gábor is. Két utóbbi az idei szezonkezdet előtt kivált, az ő részüket megvásárolta Lukács.

Kétszázmillió forint a háttérben?

Nem kevés pénzt, mintegy 200 millió forintot ölt eddig bele az újpesti futballba - a tartozásokat is kezelte -, a fizetéseket rendre megkapják a futballisták, a játékosanyaggal sem lehet probléma, csak a győzelmek nem jöttek úgy össze, ahogy eltervezték. Némiképp hullámvölgybe került a csapat. Talán emiatt zördülhetett össze a két vezető, ez okozta a nézeteltérést.

Mert vitathatatlan, hogy ezt a pénzt szeretné viszontlátni Lukács, és ezt pedig csak úgy tudja, hogy nemzetközi porondra kilép az Újpest. Vagy eladja a meglévő értékeit, a játékosait, de akkor nem tervezhet hosszú távra. Csak az a kérdés, hogy lesz-e még türelme továbbra is adni a pénzt Lukácsnak. Lukácsot kerestük, de külföldi útján nem tudtuk elérni.