Győzelemmel búcsúztak jégkorongozóink a vb-től

2001.04.22. 17:59
Győzelemmel zárta a grenoble-i divízió I. jégkorong -világbajnokságot a magyar válogatott. Legjobb hokisaink a kitűzött célt már a Hollandok legyőzésével teljesítették, így vasárnap egy tét nélküli mérkőzésen verték 5-4-re Litvániát.
Az első harmadban sokkal jobb volt a magyar csapat, ezt érzékeltetve egy perc alatt lőtt két gólt, megmutatva a litvánoknak, hogy ki az úr a háznál. Ocskay és Ladányi góljára nem tudott válaszolni a csoport leggyengébb együttese. Talán a kényelem, talán a biztonság, de a litvánok a második húsz percben öt perc alatt fordítani tudtak. Ezt az előnyt szerencsére még ebben a játékrészben Tokaji egalizálta.

Erdősi Péter
A befejező játékrészből mindössze 34 másodperc telt el, amikor a "holland ölő" Palkovics révén ismét nálunk volt az előny. A litvánokat azonban nem olyan fából faragták, akik feladnák a küzdelmet, pedig őket a győzelem se tudta volna elmozdítani a csoport utolsó helyéről.

De a győzelmet nem adta a magyar együttes, mert Ocskay révén megszerezte a győzelmet, az igen csak sok kiállítással tarkított záró felvonásban. Ezzel Kercsó Árpád legénysége pozitív mérleggel zárta a tornát, három győzelem mellett, két vereséggel. Valószínűleg ha az első két összecsapáson is úgy játszik a csapat, mint a franciák és a hollandok ellen, még nagyobb sikerről lehetne beszámolni. De a hazai viszonyokat ismerve, ez a teljesítmény is dicséretet érdemel.

Divízió I., Grenoble, 5. forduló:
Magyarország-Litvánia 5-4 (2-0, 1-3, 2-1)

gólszerzők:
Ocskay (9., 55.), Ladányi (10.), Tokaji (36.), Palkovics (41.), illetve Bauba (26.), Lelenas (28., 31.), Bernatavicius (54.)