730 millió a főnyeremény az ötöslottón

2001.04.28. 09:34
Az első heti 850 milliós rekordnyeremény után újabb jelentős milliók forognak kockán az ötöslottón. Ezúttal már 730 millió a tét, ez a nyeremény tizenhat hete halmozódik, és amennyiben szombaton sem lenne ötös, akkor a következő alkalomkor várhatóan 800 millió forint kerül sorsolásra.
A negyedik legnagyobb összegért játszhatnak a fogadók

Ez a 730 milliós nyeremény nagyságrendileg a negyedik legjelentősebb összeg, ami felhalmozódott eddig a lottó történetében. Az egymilliárd feletti csúcsot két éve nyerte meg egy fogadó, a 37. héten. Ezt követi a már említett 850 millió, majd a négy évvel ezelőtti 778 millió foglalja el a képzeletbeli dobogó harmadik helyét.

730 millió forint a tét
Somorai László, a Szerencsejáték Rt. szóvivője szerint alig észrevehetően esett vissza csak a lottózási kedv a tavalyi rekordhoz képest, vagyis a szerencsevadászokra nem hat különösebben a karácsony. Átlagban amúgy öt-hat telitalálat van egy évben, úgyhogy e tekintetben még teljesíteni lehet az átlagot.

Az ötöslottón egyébként a legtöbbször - 163-szor - eddig a 75-öst húzták ki. Ezt a számot hárommal lemaradva a 77-es követi, majd a 10-es a következő a sorban 158-as eredményével, és a sokáig, éveken keresztül vezető 3-as már csak a negyedik. A 3-as és a 29-es 157-szer került elő.

A legkevesebbszer a 88-ast húzták ki a játék történetében

Érdekesség, hogy a nyerőszámnak tartott 21-es eddig 134-szer került ki a gömbből, a 13-as viszont 155-ször. A legkevesebbszer a 88-ast húzták ki, eddig mindössze száztízszer. A 2-es és a 39-es sem büszkélkedhet kimagasló eredménnyel, eggyel többet értek el mindeddig, mint a legkevesebb. Ide tartozik még az is, hogy a kettest húzták ki legrégebben, idestova már 75 hete nem került elő.

Ugyancsak kuriózum értékű, hogy amióta bevezették a gépi húzást, azóta a 77-es került elő legtöbbször, harmincháromszor. Ebben a rangsorban a 66-os áll a második helyen, kettővel lemaradva, míg a 85-ös a harmadik. A gépi húzásokon legkevesebbszer a 84-est a szelvényükre töltők örülhettek.

Ha valaki megnyeri a főnyereményt, vagy ha 50 millió forintnál nagyobb összeget nyer, a Szerencsejáték Rt. külön telefonvonalán jelenthetik be biztonságosan a nyereményüket. A nyereményre való jogosultság igazolása után a nyertes számlájára vagy számláira utalják át az összeget. A nyertes anonimitását és biztonságát garantálják a Szerencsejáték Rt. munkatársai.