Zsuzsanna
-3 °C
3 °C
Jászapáti Petra
kedd 11:00
Jászapáti Petra
Rövidpályás gyorskorcsolya

A Honvédnál az előny a pólóbajnokság döntőjében

2001.05.05. 15:48
A vízilabda-bajnokság döntőjének harmadik mérkőzésén a Honvéd tizenkettő nyolcra verte a BVSC-t, és kettő egyre vezet a három győzelemig tartó összecsapáson. A találkozó legjobbja a négy gólt dobó Tóth Imre volt. A negyedik mérkőzést a Szőnyi úton rendezik, május hatodikán, vasárnap 11.20 órakor.
A vízilabda-bajnokság döntőjének harmadik mérkőzése előtt csupán az volt biztos, hogy pénteken nem avatnak bajnokot. A három győzelemig tartó összecsapáson eddig egy-egy győzelmet aratott a BVSC és Honvéd egyaránt. Az első összecsapáson a Vasút nyert tizenkettő tízre, míg a második találkozón a Honvéd diadalmaskodott tizenegy kilencre.

Jobban kezdett a hazai pályán játszó Honvéd, az előző mérkőzés két legjobbja Tóth Imre és Varga II Zsolt már az első negyedben felavatta a válogatott hálóőrének, Szécsinek a hálóját. A harmadik kispesti találatot Bereczki jegyezte, míg túloldalon csupán Csányi késztette megadásra Pellét, így Honvéd három egyes vezetésre tett szert. A negyed befejezése azonban a vendégeknek sikerült jobban, és Csányi második, valamint Dávid találataival kiegyenlítettek (3-3).

A gólgazdag nyitány után a második negyedben az eddig gyengélkedő védelmek javultak fel, és már jóval kevesebb gól esett, mint az első felvonásban. Jobban védtek a kapusok, Szécsi négyméterest is hárított. A hazaiak kettő egyre nyerték a negyedet Takács és a fiatal Szívós góljaival, összesítésben pedig öt négyre vezetett a Honvéd ( 5-4).

Sorsdöntőnek bizonyult a harmadik harmad, amelyben a Honvéd eddigi egygólos előnyét háromra növelte. Ez elsősorban az ismét szenzációsan játszó Tóth Imrének volt köszönhető, aki ebben a hét percben három gólt dobott. A BVSC-től mindössze Németh Zsolt és Ibolya tartotta a lépést (9-6).

Továbbra is a Honvéd kezdeményezett, és már tíz hatra is vezettek Kovács István tanítványai. A hátralévő időben felváltva estek a gólok, a Honvéd szemmel láthatóan arra törekedet, hogy megtartsa előnyét. A Honvéd részéről Bárány, Ofner és Szívós volt eredményes, míg a Vasút a három gólig jutó Varjas révén szépített. Egy perccel a vége előtt gerendás György megsértette a játékvezetőt, aki a nézőtérre száműzte a BVSC trénerét (12-8).

Győzelmével a Honvéd kettő egyre vezet a három nyert mérkőzésig tartó összecsapáson. A negyedik mérkőzést a Szőnyi úton rendezik, május hatodikán vasárnap, 11.20 órakor.

Honvéd-Domino - BVSC-Brendon 12-8 (3-3, 2-1, 4-2, 3-2)

Kőér utca, 1000 néző.
Honvéd-Domino: Pelle - Gombos, Takács 1, Varga II. Zs. 1, Bárány 1, Sugár 1, Tóth. I 4 - Csere: Bereczki 1, Szívós 2, Ofner 1, Péter, Kovács O.
Edző: Kovács István
BVSC-Brendon: Szécsi - Csányi 2, Madaras, Dabrowski, Fülöp, Kis G., Varjas dr. 3. - Csere: Németh Zs. 1, Tromler, Szűcs, Ibolya 1, Dávid 1, Petik, Mészáros, Laczó (kapus).
Edző: Gerendás György