Eleonóra
-1 °C
2 °C
Jégkorong
Percről Percre

Elmaradt a bajnokavatás

2001.05.07. 15:00
A Dunaferr nyerte a férfi kézilabda-bajnokság vasárnapi rangadóját. Az első játékrész igen gólszegényre sikeredett, amiben szerepet játszott a csapatok kimagasló védőmunkája is. A második félidőben az aktívabb hazaiak tovább növelték előnyüket, és végül hatgólos sikert arattak. Így a Fotexnek hazai pályán kell megszereznie a bajnoki címhez szükséges pontokat.
A Fotex úgy kezdhette a találkozót, hogy ha négy góllal vagy annál kevesebbel kap ki Dunaújvárosban, a hátralévő találkozóktól függetlenül bajnok. Ennek megfelelően a vendégek Sarasevic révén, első támadásukat góllal zárták. Két perc múlva már két gól volt a vendégek előnye, amire a hazaiak csak két kapufával tudtak válaszolni.

Ám nem tört meg a Kuzmicsov által vezérelt Dunaferr, és 2-4-ről fordítottak 5-4-re. Ekkor a Fotex együttese került kisebb hullámvölgybe, amit a hazaiak ki is használtak, és zsinórban szereztek három gólt. Ennek köszönhetően a félidő vége előtt tíz perccel már 9-6-ra is vezettek. A csapatok védőmunkájára jellemző, hogy a hátralévő időben mindössze egy gól született. Ezt pedig a vendégek szerezték, így kétgólos hazai előnnyel zárult az első félidő (9-7).

A második játékrész eleje a kihagyott helyzeteké volt. Az újvárosiak háromszor is labdát szereztek, de egyik ziccerüket sem tudták gólra váltani. A veszprémiek pedig egyszerűen nem tudtak túljárni a hazaiak kubai kapusának, Hernandeznek az eszén. Hazai részről Mocsai, míg a vendégek oldaláról Perez volt a két kivétel, nekik sikerült a kapukba találni.

Meggyőző hazai fölény

A Dunaferr talált előbb magára, Kuzmicsov gólja után már öt gól volt az előnyük. A folytatásban felváltva estek a gólok, így maradt a hatgólos különbség (21-15). A Dunaferrnek sikerült elrontania a bajnokavatást, és matematikailag még maradt esélye a bajnoki címre is. Sőt, ha a két együttes egymás elleni találkozói döntenének, ők a jobbak az összevetésben. Ám két szegedi vereségüknek köszönhetően idén le kell mondaniuk a bajnoki címről a Fotex javára.