Ismét nálunk randevúzik az öttusavilág

2001.05.09. 15:10
Május 11-13-án Budapesten rendezik a Westel-Ericsson Öttusa Világkupa viadalt. A szervezők szerint az év legjelentősebb versenyén az öttusavilág legjobbjai jelezték részvételüket. Az indulók számára ez a verseny az utolsó lehetőség, hogy kvalifikálják magukat a moszkvai világkupa döntőjébe.
Császári Attila
Az év legerősebb versenye lesz, ami ma már tradíció - foglalta össze Császári Attila a lényeget a szerda délelőtt tartott sajtótájékoztatón, amelyet a hétvégi Westel-Ericsson Öttusa Világkupa verseny alkalmából tartottak. Az év egyik legjelentősebb versenyén az elmúlt hat év győztese is itt lesz, míg tizenkét versenyző indul a magyar színekben. Tízfős a válogatottkeret, plusz két junior korú versenyzőt is nevezhetett a magyar szövetség.

A csapat vezetői szerint nagy kihívás a magyar versenyzőknek Budapesten szerepelni, ahol szinte elvárják tőlük a győzelmet. A legjobb magyar induló egy vándordíjat kap. A vándordíjat eddig a mindenkori győztes kapta, de miután az elmúlt négy évben nem hazai versenyző nyert, így a szervezők úgy döntöttek: az legyen a legjobb magyaré.

Az utolsó lehetőség a döntőbe jutásra

Balogh Gábor
A világkupa viadal egyebek mellett az utolsó kvalifikációs versenye a világkupa döntőjének. A döntőt Moszkvában rendezik, és az oroszoknak ez felér egy főpróbával. Ugyanis jelentkeztek a 2002-es világbajnokság megrendezésére, melyet végül az Egyesült Államok kapott meg. Ám az oroszok bíznak benne, hogy a jól sikerült döntő után sikerrel pályáznak a 2003-as vb-re.

A magyarországi verseny jelentőségét jelzi, hogy a nemzetközi szövetség elnöke is tiszteletét teszi fővárosunkban. A magyar versenyzőknek is fontos állomás a VK-viadal, mert az itt elért eredmény és az országos bajnokság eredménye alapján hirdeti ki Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány az Eb-n és a vb-n indulók névsorát.