Feljelentették az egykori világelsőt

2001.05.10. 19:49
Az egykori világelső teniszezőt, Marcelo Riost alaposan megviselte szerdai kiesése a 2.95 millió dollár összdíjazású római tenisztornán. Csütörtökön hajnalban rátámadt egy taxisofőrre, majd két rendőrrel is közelharcba keveredett az olasz fővárosban. Mint megállapították, a játékos ittas volt. A rendőrség feljelentette a teniszezőt.
Jól indult ez az év az egykori világelső, Marcelo Rios számára. Korábban az év első jelentős teniszversenye az ő sikerével zárult. Erre a tornára elvitte feleségét is, ahogy ő mondta: nászútra. Aztán az Ausztrál Openen meglepetésre ideje korán búcsúzott, és ekkor úgy gondolhattuk, egy kisebb hullámvölgybe került. Mára kiderült, hogy nem is olyan kicsibe, és valószínűleg most ért az aljára.

Marcelo Rios
Az egykori világelső, Marcelo Rios 6:1, 6:3-ra kapott ki a 8. helyen kiemelt spanyol Juan-Carlos Ferrerótól a 2.95 millió dollár összdíjazású római tenisztorna 2. fordulójában. Ezután Rios egyik edzőjével, az ATP munkatársával, valamint két másik chileivel belevetette magát az olasz éjszakába. Miután felkerestek több szórakozóhelyet is, hazafelé vették az irányt. Róma központjában leintettek egy arra járó taxit. Nagy nehézségek árán mind az öten bepréselték magukat az autóba, annak ellenére, hogy a sofőr jelezte, csak három embert tud elvinni.

Nagy nehezen ketten kiszálltak, ám a többiek folyamatosan lökdösték egymást, időnként a kocsi vezetőjét sem hagyták ki a szórakozásból. Végül az autó vezetője megunta a show-t, és megállt az egyik rendőrőrs közelében. A teniszező ekkor került összetűzésbe két hivatalos személlyel. A nagyobb botrányt a gyorsan érkező segítség akadályozta meg.

A chilei teniszező ellenállt a letartóztatás során, s emellett hivatalos személyeknek okozott sérüléseket. Mint a jelentésekből kiderül, a chilei ittas volt. A rendőrök feljelentést tettek ellene.

Május végén pedig kezdődik a Roland Garros...