Kezdődik minden elölről a férfi kosárdöntőben

2001.05.19. 21:49
Parázs hangulatú találkozón, ismét a hazai csapat győzelmével zárult a férfi kosárlabda bajnokság negyedik találkozója. A hazai pálya előnyét élvező Paks, az eddigi legszorosabb találkozón aratott három pontos győzelmet a Kaposvár felett. Néhol tüzes jelenetek is tarkították a találkozót, amely végül az utolsó pillanatokban dőlt el a paks javára.
I. negyed:

A vendég kaposváriak kezdtek aktívabban, a második percben már öt ponttal vezettek, ám a hazaiaknak a hatodik percben sikerült egalizálniuk az eredményt. A csata hevességére jellemző, hogy a hatodik percben már tíz személyinél jártak a csapatok. A heves kaposvári rohamok után Davis és Cziegler pontjainak köszönhetően magukra találtak a hazaiak és a vezetést is átvették. A vendégeknél néha percekig tartó "kosáriszony" jelentkezett, így a negyed végére a hazaiak hét pontos előnyre tettek szert. (23-16)

II. negyed:

A második tíz perc elején a hazaiak már kilenc ponttal is vezettek, ám a vendégek nem engedték meglépni őket, és a játékrész közepére feljöttek egy pontnyi különbségre. Igen sok szabálytalanság tarkította a találkozót és talán a nagy tét miatt, de igen rossz százalékban értékesítették a büntetőket a játékosok. Mivel az időkérések ellenére egyik csapat sem tudott többet hozzátenni a játékhoz ellenfelénél, így ez a negyed döntetlennel zárult és maradt a hétpontos különbség a Paks javára. (40-33)

III. negyed:

A szünet után a hazaiak szerezték az első pontokat, ám ezután háromperces góliszony következett. Halimics káprázatos játékának (és 12 pontjának) köszönhetően a vendégek máris a maguk javára fordították az eredményt. A mérkőzésre jellemző, hogy a csapatok pontjaiknak közel a felét büntetőből szerezték. A meccset több apróbb birkózás, dulakodás színesítette -sajnos. A negyed eleji "alvásból" végül felébredtek a paksiak, ám így is hátrányból vághattak neki a záró negyednek. (54-57)

IV. negyed:

A vendégeknél Ivkovics kissé felfokozott idegállapotban játszott, ezért többször került vitatott helyzetekbe. Újabb időkérések után a Kaposvár már nyolc ponttal is vezetett, ám a vége előtt egy perccel ez az előny már csak egy pontra szűkült. Az eddigi legjobb negyedben, a Kaposvár rendületlenül üldözte vetélytársát, de utolérni nem tudta. Az utolsó percben azonban átvehette volna a vezetést a Kaposvár, ám Madison csent el egy labdát, és három pontosra növelte a Paks előnyét. Mint kiderült, ez a győzelmet jelentette a hazaiaknak. (74-71)

Ezzel a két csapat négy győzelemig tartó párharca 2-2-re áll. Eddig mindig az otthon játszó csapatok nyerte. Ha ez így folytatódik, akkor a Kaposvár lehet nyugodtabb.