Bámulatos Statisztika

2001.05.20. 18:24
Páratlan bravúrt hajtott végre a Statisztika, miután huszonötödször nyerte meg a női asztalitenisz Bajnokcsapatok Európa Kupáját. A Marczibányi téri gárda a múlt heti budapesti 3-2-es győzelmét követően a döntő visszavágóján, Németországban is jobbnak bizonyult a német FC Langweidnél.
Érdemes megjegyezni az alábbi hölgyek és az úr nevét: Boros Tamara, Éllő Vivien, Fazekas Mária és edzőjük: Fülöp István. Ez az összetételű csapat szállította a Statisztika női asztalitenisz-csapatának a 25. Bajnokcsapatok Európa Kupája diadalt. A gárda a múlt heti budapesti 3-2-es győzelem után, ezúttal idegenben is legyőzte az előzetesen jóval esélyesebbnek tartott német Langweid gárdáját.

Ezzel jubileumi számhoz értek a Stat pingpongozó lányai. Különösen Boros Tamara játszott bombaformában, győzött mind Schreiner, mind a németek elsőszámú játékosa Bátorfi Csilla ellen is. Az mérkőzésük első játszmájában Bátorfit 21-3-ra (!) győzte le. Fülöp István együttese tavaly is a Langweid ellen vívta a BEK-döntőt, és tavaly is kettős győzelemmel hódította el azt.

Ez azért is számít szenzációs eredménynek, mert a tavalyi együttesből anyagi okok miatt a sportág első olimpiai bajnoknője a tajvani Csen Jing eligazolt, Tóth Krisztina pedig Németországba szerződött. Az elődöntőben mégis sikerült búcsúztatni a két kínai és egy szlovén játékossal felálló ASKÖ Linzet. A döntő előtt azonban már mindenki a németek sikerére fogadott volna, mondván, a Marczibányi téri együttes biztos nem idén ünnepli a huszonötödik BEK-győzelmet.

A döntő első meccse után, már azt hatalmas sikernek tartották, hogy hazai környezetben nem szenvedtek vereséget. Ezek után, a világ legerősebb bajnokságának tartott Bundesliga legjobbját idegenben is verték. A játékosok kitűnő teljesítménnyel nagyszerű összpontosításuknak köszönhetően minden várakozást felülmúltak. Így sikerült megszerezni a világcsúcsnak számító 25. BEK-győzelmet. Azt mondták, hogy az idei szezonra meggyengültek. Mi lett volna, ha megerősödnek?

Női BEK-döntő, visszavágó:
FC Langweid (német)-Statisztika 1-3
Schreiner Jun Li-Fazekas Mária 0-2 (-16, -19)
Bátorfi Csilla-Boros Tamara 0-2 (-3, -17)
Nisi-Éllő Vivien 2-0 (12, 19)
Schreiner-Boros 0-2 (-8, -10)