Kásás: A hibáinkat, ha voltak, péntekre kiküszöböljük

2001.06.11. 22:01
"Ha most voltak is hibáink, péntekre kiküszöböljük" - mondta az olaszok elleni 16-11-es magyar győzelemmel végződött hétfői edzőmeccs után Kásás Tamást. A tavalyi évben a világ legjobbjának választott vízilabdás szerint a csapat hangulata jó, és már érződik a világversenyek előtti feszültség.
Az olaszok elleni összecsapás azért jöhetett létre, mert a jugoszlávok ellen kis híján verekedésbe torkollott a kassai Duna Kupa döntője. Kásás nevét jól megtanulhatták a taljánok az olimpián, hiszen a sydneyi negyeddöntőben négyszer talált a kapuba.

Kásás a mérkőzéssel kapcsolatban elmondta, hogy most nem is igazán számolta, hányszor lőtt a kapuba, mert ez csupán egy edzőmeccs volt, de azért többször megadásra késztette az olasz hálóőrt. A hűvösre fordult időjárás azonban némileg zavarta őket, bár a mieink sokkal inkább megszokhatták a hideget, mint a mediterrán éghajlaton edződött ellenfél.

Már várjuk a pénteki rajtot

Kedden egyébként egy újabb edzőmeccsre kerül sor a két válogatott között, és még az sem kizárt, hogy egy újabb találkozót is lekötnek a válogatott vezetői. Kásás azt sem titkolta, hogy várják már a pénteki rajtot, ekkor ugyanis élesben mutathatják meg, hogy az olimpia óta is ők a legjobbak. A csapat hangulata jó, és már érződik a világversenyek előtti feszültség.

"Ha most voltak is hibáink, péntekre kiküszöböljük"- fejezte ki reményét. Ők egyébként már erőnlétileg rendbe jöttek, noha állítása szerint nagy szükség volt arra, hogy a bajnoki győzelem és a vesztes BL-finálé után - a harmadik helyen végeztek, noha a végső győzelemre is esélyesnek tartották őket - néhány napos pihenőt kapjon csapattársával, Steinmetz Barnával egyetemben.

Ott kell jól játszanunk, ahol alkalmaznak minket

Kásás azt is elárulta, hogy pillanatnyilag még nem foglalkoztatja a válogatottat az a tény, hogy néhány bajnok játékostárs hazaigazolt. "Nekünk ott kell jól játszanunk, ahol alkalmaznak minket." Arra a kérdésre, hogy vajon sikerülhet-e az Eb után három héttel kezdődő világbajnokságon is csúcsformába lendülniük azt válaszolta: "előbb sikeresen legyünk túl a pesti versenyen, utána lehet gondolkodni a fukuokai vb-n."

A válogatottnak egyébként már csak a világbajnoki cím hiányzik a gyűjteményéből, és Kásás hozzátette, nem lesz könnyű dolguk megszerezniük a vb-aranyat, de mindenképpen azon lesznek.