Sándor, Ede
-4 °C
-1 °C

Előny a Lakersnél

2001.06.11. 16:29
Philadelphiában rendezték az NBA-döntő harmadik összecsapását, melyen ezúttal a vendég Lakers bizonyult jobbnak. A félidőben már tíz ponttal vezettek a vendégek, ám a Philadelphia a harmadik negyedben faragott az előnyből. Az utolsó játékrészben hallatlan izgalmak közepette megőrizte előnyét a Kobe Bryant vezérelte Lakers, így az összesítésben 2-1-re vezet.
Az első negyed kiegyenlítődött játékot hozott, és a játékrész végére egyik gárda sem tudott előnyt szerezni. Felváltva vezettek a csapatok, és a hazaiaknak csak a dudaszó pillanatában elért kosárral - Geiger szerezte - sikerült egyenlíteniük.

Kobe Bryant
A folytatásban a Lakers teljesen kikapcsolta a Philadelphia "eszét", Iversont. A túloldalon azonban képtelenek voltak tartani Kobe Bryant, és vezérletével a Lakers tízpontos előnyre tett szert.

A szünet után a Sixers mindent megpróbált, ám a hazaiak így is csak megközelíteni tudták a bajnoki cím védőjét. First Union Center közönsége - köztük Bill Clinton exelnökkel - elsősorban Iversontól várta a döntő fordulatot, ám az alapszakasz legjobbjának választott játékosnak nem ment a játék. Így a záró negyed előtt maradt az előny - igaz, már csak hétpontos - a Lakersnél.

Az utolsó felvonásban a Philadelphia feljött 86-83-ra, igaz, ehhez kellett az is, hogy Kobe Bryant kissé visszavegyen az iramból. Ennyi idegborzoló játék után érzékeny veszteség érte Phil Jackson együttesét, ugyanis 4-4 személyi hibája miatt Shaquille O'Neal és Derek Fisher is a kispadra kényszerült. Ekkor rengeteg időkérés szakította félbe a találkozót, és a Philadelphia feljött egy pontra.

A közönség ekkor már felállva tombolt, és így volt szemtanúja, hogy Iverson triplát és duplát is hibázott. Azután mégis ő lett a főszereplő: három büntetőhöz jutott, és mindet beszórta. A túloldalon Robert Horry is büntetőket dobhatott, a hazaiak számára szomorú tény, de ő sem hibázott.

Második győzelmét szerezte meg a Los Angels Lakers. A következő találkozót magyar idő szerint csütörtökön 03 órakor rendezik ugyancsak Philadelphiában.

Philadelphia 76ers-Los Angeles Lakers 91-96
(25-25, 20-30, 21-18, 25-23)
A legeredményesebb pontszerzők:

Philadelphia 76ers: Iverson 35/3, Mutombo 23, Snow 14,

Los Angeles Lakers: Bryant 32, O,Neal 30, Horry 15/9,