Kokó előnye negyven deka

2001.06.16. 17:24
Utolsó felvonásához érkezett a Kovács István-Julio Pablo Chacón profi ökölvívó világbajnoki címmérkőzés felvezetése. A szombati gálán fellépő sportolók huszonnégy órával a jeles esemény előtt átestek az orvosi vizsgálaton és a mérlegelésen. Kokó testsúlya 57.1 kilogramm, míg kihívója, Chacón negyven dekával kevesebb, 56.7 kilogramm volt. A másik magyar főszereplő, Erdei Zsolt (78.3 kg) is nehezebbnek bizonyult ellenfelénél, az ukrán Alekszander Gerasenkónál (77 kg).
Egy nappal a Kovács István-Julio Pablo Chacón profi ökölvívó világbajnoki címmérkőzés előtt az utolsó hivatalos procedúrán - a mérlegelésen - is átestek a főszereplők. A mérlegelés aligha tartozik a sportolók kedvenc elfoglaltságához, mivel rend szerint az ideális testsúly érdekében koplalással töltik a megelőző napot. Ez most sem történt másként, a gála résztvevői kissé sápadtan álltak ki a tévések és a fotósok által körbevett porondra.

Elsőként a kihívó, Chacón lépett a mérlegre. Az argentin öklöző testsúlya pontosan 56.7 kilogramm volt. Másodikként Kovács Istvánt szólítottak az emelvényre. A magyar világbajnok negyven dekával súlyosabbnak bizonyult, a mérleg nyelve 57.1 kilogrammon állt meg. Kokó a két nappal korábbi sajtóedzéshez képeset jóval feszültebbnek tűnt, érződött, hogy minden idegszálával már a meccsre koncentrál. A mérlegelés befejeztével, néhány korty üdítő elfogyasztása után, a biztonsági őrök gyűrűjében sietősen elhagyta a termet.

Erdei Zsolt sokkal felszabadultabb és vidámabb volt, mint olimpiai bajnok klubtársa. Már a mérleghez is látható jókedvvel állt ki, és utána is készséggel állt az újságírók rendelkezésére. A testsúlya egyébként 78. 3 kilogramm volt, amely 1.3 kilóval több mint ellenfelének, az ukrán Alekszander Gersankónak (77 kg.)

Az ötödik profi mérkőzésére készülő amatőr világbajnok rövid interjújában elmondta, hogy a mérkőzésig már nem tervez semmi komoly programot, csupán pihenéssel és egy spagettiból álló ebéd elfogyasztásával fogja eltölteni a hátralévő időt. Az összecsapással kapcsolatban hangsúlyozta, hogy bár sokan kiütést várnak tőle, célja "mindössze" az, hogy magabiztos győzelmet arasson. Ellenfelét most látta először, bár néhány centivel magasabb nála, úgy gondolja, nem lehet probléma a legyőzése.