Mandula Petra 41 perc alatt búcsúzott Wimbledontól

2001.06.28. 22:58
Az angol nyílt teniszbajnokságon az egyetlen még versenyben levő magyar játékos, Mandula Petra a világranglista 12. helyén álló, Wimbledonban 9. helyen kiemelt francia Nathalie Tauziat ellen mérkőzött a legjobb 32 közé jutásért. A francia hölgy, aki három éve ugyanitt döntőt játszott, igazolta a papírformát és 41 perc alatt két játszmában verte a magyar versenyzőt.
A 34 éves francia játékos meggyőző játékkal verte a Roland Garroson a legjobb nyolcig jutó magyar hölgyet. A meccs több órás késéssel kezdődött, "hála" az angliai időjárásnak, ugyanis hatalmas eső áztatta Wimbledon gyepét.

Tauziat - aki egy esztendeje állt már a világranglista 3. helyén is - tavaly azt nyilatkozta, hogy idén nem kíván annyit versenyezni, ott áll rajthoz, ahol jó eredményeket tud elérni. Már a visszavonulás gondolata is felmerült számára. Mandula menedzsmentje abban bízott, hogy egy esetleges győzelemmel "segítik" a franciát az aktív játéktól való gyorsabb búcsúra.

Wimbledon azonban Tauziat kedvenc helyszínei közé tartozik, akit most 9. kiemeltként jegyeztek a mezőnyben, s a nyitófordulóban aratott győzelme (6:2, 6:4 az indonéz Prakusya ellen) után a világranglista 68. helyén álló Mandula Petrát bő negyven perc alatt verte 6:0, 6:1 arányban.

Mandula ugyanúgy kezdett, mint két napja Husarova ellen, azaz az első játszmát villámgyorsan elveszítette úgy, hogy még pontot sem tudott szerezni. Azonban a folytatás elmaradt a kedditől, igaz Tauziat nem Husarova szintű játékos. A második szettben sem engedett ki a több mint tíz évvel idősebb francia, így mindössze egy labdamenetet sikerült nyernie az így is a legsikeresebben szereplő magyar hölgynek.

A francia végig irányította a játékot és hozta a papírforma eredményt. Győzelme egy percig nem forgott veszélyben. A francia ellenfele a következő fordulóban az üzbég Iroda Tulyaganova lesz.

Női egyes, a legjobb 32 közé jutásért:
Nathalie Tauziat (francia) - Mandula Petra 6:0, 6:1