Capriati továbbra is megállíthatatlan

2001.07.03. 22:13
Jennifer Capriati miután eddig két Grand Slam-trófeát is elhódított, kimondva-kimondatlanul arra készült, hogy Wimbledonban se maradjon le az elsőségről. Korántsem kapott azonban könnyű ellenfelet a keddi negyeddöntőben. Serena Willams ugyanis az utóbbi időben nagyszerűen játszott, de Capriati csakúgy, mint a Roland Garroson ezúttal is jobbnak bizonyult nála. A férfiaknál a britek nagy örömére Tim Henman is bejutott a nyolc közé, így lesz kiért szorítaniuk a hazaiaknak a szerdai negyeddöntőben.
Jennifer Capriati fantasztikus, elkoptatja a jelzőket. Ma már közhely, hogy milyen mélységből tért vissza a világ közvetlen élmezőnyébe barcelonai olimpiai bajnoka. Drog, ékszerlopás, de hol van már a múlt! Ebben az évben kizárólag a remek játékáról szól a fáma, és miután Melbourne-ben legyőzte Hingist, Párizsban is nyert, mindkét Grand Slam-trófeát a magasba emelhette.

Serena Williams eddig ellentmondást nem tűrően teniszezett, gémeket is igen nehezen tudtak nyerni az ellenfelei. (Sajnos Kuti Kis Rita is megtapasztalhatta ennek nehézségét.) Az első szettben meg is nehezítette Capriati dolgát, hiszen a rövidítésben jobban összpontosított, és nyert.

A harmadik szettben került fölénybe Capriati

A második szettben azonban már Capriati volt a jobb. Igaz nem ment könnyen az egyenlítés, hiszen 5:5-nél a döntő pillanatokban vette el ellenfele adogatását. A döntő szettben aztán Capriati brékelőnybe került, és ezzel élt is, így az elődöntőbe jutott. A meccs után azonban megtudhattuk, hogy Serenát betegség kínozta, és mindez aligha használt az erőállapotának.

Capriati következő ellenlábasáról, a belga Heninről azt mondják a szakemberek, hogy őt biztosan kell vernie az amerikainak, már csak azért is, mert a belga hölgy nem igazán jó versenyző típus, a Roland Garroson is egy biztosan megnyert játszma után kapott ki Clijstertől. Erővel nem bírta, no meg idegileg sem igazán. Henin viszont ma a korábbi győztes spanyol Conchita Martinez ellen két sima játszmában volt jobb - mindössze egy gémet veszített -, így korántsem szabad lebecsülnie őt Capriatinak.

A Williams-család már csak Venusban bízhat

A másik ágon Lindsay Davenport könnyedén múlta felül a párizsi döntős Clijsterst. A belga lány tehetetlen volt Davenport hatalmas szerváival(6:1, 6:2). A két évvel ezelőtti győztes a tavalyival, Venus Williams-szel találkozik a négy között, hiszen a Mandula Petrát búcsúztató francia Tauziat nem volt képes tartani a lépést az idősebbik Williams-lánnyal(7:5, 6:1).

A férfiaknál is teljes lett a nyolc mezőnye a mai napon, mert a brit Tim Henman 2-1-ről fordítva végül a döntő szettben nyert az amerikai Todd Martinnal szemben. Ellenfele a hétszeres győztest Samprast búcsúztató Federer lesz. Szafin a négybe jutásért a bombaformában lévő Ivaniseviccsel, a svéd Enqvist a tavalyi döntős ausztrál Rafterrel méri össze az erejét, míg a francia Escude André Agassival játszik. Az esélyeket jóformán nem is kell latolgatni három meccsen, ám a legnyíltabb kétségkívül a Szafin-Ivanisevics összecsapás.