Konrád
8 °C
26 °C

Könnyed győzelemmel mutatkozott be pólóválogatottunk

2001.07.06. 20:17
Pólóválogatottunk a budapesti Európa-bajnokság után és a fukuokai világbajnokság előtt a bilbaói felkészülési tornán szállt medencébe. A mieink tavaly elhódították ezen a viadalon a trófeát, így ezúttal sem várhattunk mást, és a románok csakúgy, mint az Eb nyitómeccsén ezúttal sem tanúsították komoly ellenállást Kásásékkal szemben.
Bilbaóba már csak tizenhárman utaztak, az Eb-n szereplő csapatból - Kiss Csaba mellett - kimaradt az olimpiai bajnok Marcz Tamás, helyére a védekezésben fokkal inkább hadra fogható Varga Tamás került. A csapattól egyértelműen azt vártuk, hogy a három napos pihenő után feltöltődve régi önmagát idézve játszik. Nem is csalódtunk.

A románok nem fejtettek ki nagy ellenállást, mindössze egyszer voltak képesek a mérkőzés során egyenlíteni. Kásás vezérletével - négy gólt ért el a 99-es évben a világ legjobbjának választott pólósa - viszont a gárda három negyed erejéig kimagasló játékot nyújtott, csupán a zárónegyedben volt egyenlő az állás.

A korábban megsérült Vári háromszor volt eredményes

Örömteli, hogy az Eb-n megsérült Vári Attila is gólerős játékot nyújtott, míg Biros Péter őrzi kitűnő formáját. Védekezésben is kitettek magukért a mieink, és most az emberelőnyös helyzetek kihasználása is átlagon felüli volt.

Szombaton az oroszok, vasárnap a spanyolok várnak a mieinkre. Egyik gárda sem került a legjobb négy közé a kontinensbajnokságon, és mindkét együttest megverte Kemény Dénes legénysége.

keretes Jegyzőkönyv: Magyarország-Románia 14-4 (4-1, 4-1, 4-0, 2-2) A magyar góldobók: Kásás 4, Vári 3, Székely, Biros 2-2, Benedek, Fodor, Molnár 1-1