Konrád
8 °C
26 °C

Aranyérmet nyert a női párbajtőrcsapat az Eb-n

2001.07.07. 18:18
Szombaton a női párbajtőrözőink léptek pástra a koblenzi vívó Európa-bajnokságon, és abban bíztunk, hogy javítanak az olimpiai negyedik helyezésen. Így is lett, ráadásképpen az aranyéremért épp az olimpiai győztes orosz válogatottat verték a mieink. A kardozó lányok szereplése már korántsem volt ilyen pozitív, nekik meg kellett elégedniük a hetedik hellyel.
Kezdjük a rosszabb hírrel: a Nagy Orsolya, Csaba Edina, Nagy Annamária, Sznopek Gabriella összeállítású együttes vereséget szenvedett a kardozók Európa-bajnoki csapatversenyének negyeddöntőjében, így a folytatásban az 5-8. helyért léphetett pástra, de a helyosztókon sem jártak szerencsével, és végül a hetedik helyen zártak.

A magyaroknak egyéni szereplésük alapján a nyitó körben nem kellett vívniuk, s a tízcsapatos mezőnyben csak a negyeddöntőben kapcsolódtak be a küzdelmekbe.

A későbbi győztes németek ellen egyedül Nagy O. vívott jól, ő három asszójából kettőt megnyert, egyet - minimális különbséggel - elvesztett, és összességében öttel több tust adott, mint kapott. Csaba mínusz 7-tel, Nagy A. mínusz 5-tel zárt. Sznopek nem lépett pástra. A magyarok következő ellenfele a francia csapat lesz.

Eredmények a negyeddöntőben:
Olaszország-Azerbajdzsán 45-26
Románia-Oroszország 45-36
Németország-Magyarország 45-38
Lengyelország-Franciaország 45-39
A kardozó lányok végül a hetedikek lettek

Sokkal örömtelibb, hogy az olimpián esélyes ám végül csupán a negyedik helyre befutó magyar női párbajtőrcsapat átlépte az árnyékát, az elődöntőben magabiztosan legyőzte az ukrán együttest, s ezzel magabiztosan bejutott a fináléba.

Mincza Ildikó - ahogy a korábbi párharcok során - ezúttal is remekül vívott: kilenccel több találatot adott, mint kapott. Ugyanilyen kiváló teljesítményt nyújtott Király Hajnalka, Tóth Hajnalka pedig plusz 3-mal zárt. Hormay Adrien nem lépett pástra.

A másik párban az oroszok mindössze egy tussal, a hosszabbításban bizonyultak jobbnak az eddig egyáltalán nem tündöklő észteknél. A győztes csapatban vívott a Sydneyben olimpiai bajnok Mazina és Logunova.

A magyar társulatot korántsem zavarta, hogy az olimpiai bajnok csapat ellen kell pástra lépnie, bár az egyéniben győztes Mincza Ildikó megjegyezte, némileg tartottak az összecsapás előtt Logunováéktól. Erre azonban semmi okuk sem volt, simán nyertek, így a maximumot teljesítették, két aranyéremmel térhetnek haza Németországból.

Eredmények az elődöntőben:
Magyarország-Ukrajna 45-24
Oroszország-Észtország 45-44