Kokó: Szeptember közepe ideális lenne a visszatérésre

2001.07.12. 17:29
Június 16-án fosztották meg a Kisstadionban világbajnoki címétől Kovács Istvánt. Önmagának és a klubjának, a hamburgi Universumnak is sok mindent kell mérlegelnie a folytatást illetően. A Kokó által kért meghosszabbított határidő - egy hónap - nemsokára letelik, és mint az Indexnek kifejtette, egyre inkább rövidül az a lista, amelyiken a befjezés mellett szóló érvek vannak feltüntetve.
A júniusi szombat óta gyakoriak a tárgyalások a folytatásról Kokó és az Universum között. Kovács Istvánt épp egy ilyen megbeszélés után érte utol az Index telefonon. "Számomra az volt a legfontosabb, hogy meggyőződjem arról: milyen érzéseket kelt az Universum vezetőinél a folytatásra vonatkozó ötletem. Eddig pozitívumokat tapasztaltam, és ez jót jelent" - magyarázta Kokó az Indexnek.

A pénz a kulcsmomentum

Ám ugyanakkor tüstént felhívta a figyelmet arra, hogy mindez korántsem jelenti azt, hogy biztosan folytatja, hiszen mindenképpen látnia kell maga előtt a perspektívát, hogy egyáltalán érdemes-e újra a ringbe lépnie. Egyúttal azt is tudnia kell, hogy egy esetleges újabb címmérkőzésig mennyi időt kell várnia. Mindazonáltal megjegyezte, hogy akarja folytatni, de mivel az anyagiak kérdésében - ez pedig az egyik kulcsmomentum - még nem született egyezség, felelőtlenség lenne ennél többet mondania.

Hozzátette azonban, hogy a visszatéréséhez - véleménye szerint - kitűnő időpont lenne a szeptemberi 15-i Darius-gála, hiszen még lenne megfelelő ideje a felkészülésre. Ám ezzel kapcsolatosan még mind az ellenfél, mind maga a mérkőzés is bizonytalan, de egy Elba-szigeti nyaralás után gyaníthatón a hónap vége táján egy sajtótájékoztató keretében bejelentik, hogy milyen egyezség született az Universum és közötte.

Váratlan, de logikus a WBA lépése

A korábbi olimpiai bajnok gesztus értékűnek tartja, hogy a WBA(Bokszvilágtanács) a tizedik helyre rangsorolta a listáján - ő pedig a WBO címét hódította és veszítette el -, és mint mondta, ez a lépés általában megjósolható, nem véletlenül nem szerepel Naseem Hamed ezen a listán.

"Tisztában vannak azzal, hogy egy bukott világbajnok is világbajnok, és ily módon igyekeznek megadni az esélyt egy esetleges visszatérésre, mégha korábban nem is a szervezet övéért küzdött egy öklöző" - értékelt Kovács.

"Váratlan lépés volt, de logikus, én pedig örültem neki" - ismerte el. Általánosságban egyébként elmondható, hogy a bokszszervezetek között nincs kellő összhang - féltékenységből, haragból adódóan - emiatt előfordulhat, hogy egy világbajnokot a másik nem ismer el. "Mindenesetre pozitívum, hogy érdeklődnek irántam, az sem kizárt, hogy az Universum fellépésének köszönhetően adják meg a visszatérés lehetőségét" - összegzett.