Kínlódva nyertek a jugoszlávok a szlovákok ellen

2001.07.19. 14:19
A hölgyeknél két mérkőzést kivéve fölényes győzelmek születtek, a korábban sikeres hollandok viszont újra vereséget szenvedtek. A férfiak bemutatkozó találkozóin több kiélezett meccs is volt, az Európa-bajnok jugoszlávok például csakúgy, mint az Eb-n, mindössze egyetlen góllal verték a szlovákokat. Kikaptak ugyanakkor a németektől a Pesten csoportelsőként a negyeddöntőbe jutott görögök.
Eredmények, tabella
A csoport, 2. forduló:
Oroszország-Brazília 12-2
Egyesült Államok-Kazahsztán 13-2
Olaszország - Új-Zéland 18-1

1. Oroszország 4 pont
2. Olaszország 3 (26-9),
3. Egyesült Államok 3 (21-10),
4. Kazahsztán 2
5. Brazília 0
6. Új-Zéland 0

B csoport
Magyarország-Görögország 8-5
Ausztrália-Japán 9-2
Kanada-Hollandia 6-4

Az állás:
1. Magyarország 4 pont
2. Ausztrália 2 (16-11)
3. Kanada 2 (10-9)
4. Görögország 2 (14-15)
5. Hollandia 2 (12-13)
6. Japán 0
A hölgyeknél már két forduló után végérvényesen kiderült, hogy a korábban sikeres hollandok az olimpiai negyedik hely után - ami esetükben vitathatatlanul kudarcnak tekinthető -, jelentős vérveszteségeket szenvedtek, többen visszavonultak, mert már nem kapnak olyan anyagi támogatást, ami a jelentős eredményekhez szükségszerű lenne. Így voltaképpen nem is volt meglepő, hogy az általunk megleckéztetett kanadaiak legyőzték őket, 6-4-re.

Fölényes női diadalok

A többi mérkőzésen egyoldalú küzdelem folyt, hiszen az első körben megbotló ausztrálok könnyedén intézték el Japánt, az oroszok sem "vacakoltak" a brazilok legyőzésével, és az olaszok is a legcsekélyebb erőlködés nélkül nyertek, hasonlóan az amerikaiakhoz.

A férfiaknál viszont már akadt egy-két érdekesebb eredmény. Mindjárt a mi csoportunkban is. Az Eb-n a legjobb nyolc közé sem jutó németek ugyanis egy góllal térdre kényszerítették a kontinensbajnokságon csoportgyőztes görögöket. Így következő ellenfelünk alighanem mindent megtesz majd a javítás érdekében.

Az oroszok rangadót nyertek az amerikaiak ellen

Eredmények
A-csoport:
Olaszország-Brazília 6-1
Jugoszlávia-Szlovákia 7-6

B-csoport:
Magyarország-Kazahsztán 7-3
Németország-Görögország 9-8

C-csoport:
Oroszország-Egyesült Államok 10-9
Hollandia-Kanada 10-4

D-csoport, 1. forduló:
Horvátország-Japán 8-2
Spanyolország-Ausztrália
Ugyancsak a mi águnkon vannak: a jugoszlávok azonban az Eb után újra kínlódtak a szlovákokkal, és megintcsak egy találattal bizonyultak jobbnak Hrosikéknál. Az A csoport másik összecsapásán az olaszok 6-1-re verték a brazilokat.

A másik ágon sokkal könnyebb csoportokban, az oroszok rangadót nyertek a már-már legendának tekinthető - a jugoszláv és az olasz csapatot is olimpiai bajnoksághoz segítő - Ratko Rudics vezette amerikaiakkal szemben, igaz csak egy góllal lőttek többet. A hollandok a csoport leggyengébb együttesét hattal múlták felül.

A D csoportban horvátok ugyancsak nehezen indulva végül könnyen léptek túl a japánokon.