Könnyedén nyertek a pólós-hölgyek a házigazdák ellen

2001.07.21. 12:47
Harmadik mérkőzését is megnyerte a vízilabda-világbajnokságon a magyar női válogatott. A házigazda Japán elleni 9-3-as siker azt jelenti, hogy együttesünk továbbra is veretlen, és továbbra is vezeti a selejtező csoportot. A következő ellenfél már sokkal komolyabb lesz: az alaposan megfiatalított olimpiai bajnok ausztrálok ellen mérkőznek a magyar hölgyek a vasárnapi fordulóban.
Drávucz Rita
A magyar női válogatott kitűnő rajtolt a fukuokai világbajnokságon. Az első fordulóban Stieberék Kanadát verték 5-4-re, a második körben pedig Görögországot győzték le 8-5-re. Igazán elégedett lehette Faragó Tamás szövetségi kapitány, hiszen a csapat ezzel a dupla sikerrel - egyedüli száz százalékos együttesként -, a csoport élén várta pénteki pihenőnap utáni folytatást.

Azt folytatást, amely nem ígért különösebb izgalmat, hiszen a szombati ellenfél, a házigazda Japán nem tartozik a sportág "nagyágyúi" közé. A keletiek, a csoport leggyengébb együtteseként, egyelőre még csak tanulgatják a vízilabdát. Ez alaposan meg is látszott a mérkőzésen, mivel Primászék könnyedén késztették megadásra őket.

1. negyed

Már az első felvonásban gyorsan kétgólos előnyre tettek szert a mieink. Másfél perccel a kezdés után Valkay Ágnes hét méterről lőtt a hosszú felső sarokba, majd fél perc múlva Primász egy megúszás után a változatosság kedvéért ezúttal a rövid alsó sarkot vette célba- sikerrel (2-0). Valkay Ágnes növelte az előnyt, és aligha túlzás a megállapítás: a magyar csapat gyakorlatilag már ebben a negyedben megnyerte a meccset. Az utolsó percben örülhettek a házigazdák is, egy emberelőnyös helyzetből szépítettek az eredményen (3-1).

2. negyed

A következő felvonás kevés eseményt hozott. A japánok védekezésben javultak, a mieink pedig nem erőltették túlságosan a góllövést. Az utolsó percig még gólt sem láthatott a szerény létszámban megjelent publikum. Végül Pelle Anikó unta meg a tétlenséget, egy lövőcsel után növelte négygólossá az előnyt (4-1). A hazaiak a negyed vége előtt még megmutatták, hogy az emberelőnyös helyzetek kihasználásában már előre léptek, létszámfölényből találtak be ismét a magyar kapuba (4-2).

3. negyed

A negyed magyar góllal kezdődött, Primász Ágnes második gólját szerezte, ezúttal ejtésből volt eredményes. Nem sokat késett a válasz, a japánok - szinte már mondani sem kell - emberelőnyös szituációból szerezték harmadik góljukat (5-3). Nevezetes pillanat volt ez a hazaiak számára, hiszen a meccs folyamán többé már nem tudták bevenni a magyar kaput. Nem úgy Stieber Mercédesz egymás után kétszer is mattolta a kapust (7-3).

4. negyed

A záró hét perc japán helyzettel indult, de a tiszta helyzetből leadott lövést Szép Brigitta bravúrosan hárította. Míg az előző negyedben Stieber Mercédesz remekelt, addig ebben a negyedben Drávucz Rita villogott, két gólt is szerzett, amellyel beállította végeredményt (9-3). Faragó Tamás együttese könnyed győzelmet aratott, és önbizalommal várhatja az ausztrálok elleni rangadót.

Jegyzőkönyv

B-csoport, 3. forduló:
Magyarország-Japán 9-3 (3-1, 1-1, 3-1, 2-0)
V: Balza (máltai), Menendez (kubai)
Magyarország: Sós - Sipos, Dancsa, Stieber 2, Drávucz 3, Valkay Á 1., Primász 2, csere: Rédei, Valkay E., Pelle 1, Tiba, Szremkó.
Kiállítás: 2/2, illetve 3/2.