Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C
Tóth Ivett
szerda 02:00
Tóth Ivett
Műkorcsolya

A férfi pólósok nem jutottak a legjobb négy közé

2001.07.27. 18:48
A magyar férfi vízilabda-válogatott az olaszok ellen szállt medencébe ki-ki meccsen. A tét az elődöntőbe jutás volt. Ez az itáliaiaknak sikerült, miután a rendkívül indiszponáltan játszó magyar csapatot 3-2 arányban legyőzték. A mieink közül egyedül Szécsi érdemel dicséretet, aki remekül védett. A mezőnyjátékosokról mindent elmond, hogy 23 lövésből 2 gólt szereztek.
A tegnapi jugoszlávoktól elszenvedett vereség után Kemény Dénes szövetségi kapitány a kapuban váltásra szánta el magát, így Szécsi védett az olaszok ellen. A jugoszlávok a kazahok 16-6-os legyőzésével már megnyerték a csoportot, így a mieink a második, továbbjutást jelentő helyért szálltak medencébe. A görögöknek köszönhetően - akik legyőzték az olaszokat - a mieink számára a négy közé kerüléshez elég lehet a döntetlen is. Igaz, erre nem szabad játszani, és ezt tudták nagyon jól Benedekék is.

Az első hét percben mindkét csapat hatalmas energiákat fektetett a védekezésre, így fordulhatott elő, hogy hat percnek kellet eltelni az első gólig, amit sajnos mi kaptunk. Angelini találatán kívül nem is született több gól ebben a hét percben. A magyar csapat szemmel láthatóan nagyon idegesen játszott.

Olasz részsikerrel kezdődött a második negyed, a ráúszás után ők hozták el a labdát. Sajnos, gólt is ők szereztek, ismét Angelini révén. A mieink a nagyobbnál nagyobb helyzeteket is elpuskázták, egy idő után nem is mertek próbálkozni. Szerencsére a védekezésünkkel nem volt gond, így nem tudták növelni az előnyüket az itáliaiak. Molnár háromszor is kihagyhatatlan helyzetbe került, ám mindannyiszor hibázott.

A harmadik játékrészben ismét a tanácstalanság volt a jellemző a mieinkre, csak Szécsi bravúrjainak köszönhető, hogy nem nőtt az olasz előny. Húsz perc(!) telt el, magyar gól nélkül, miközben négy emberelőnyt is kihasználatlanul hagytunk.

Végül Biros törte meg a gólcsendet, ám nem sokkal később - hogy még nagyobb legyen a dráma - Kásás kipontozódott, így az utolsó hét percben nélküle kellett kivívni a győzelmet.

Folytatódott a mieink kínszenvedése és gólképtelensége. Az itáliaiak négy perccel a vége előtt tovább növelték előnyüket. A medencében hatalmas verekedés zajlott, amiben a mieink partnerek voltak, ám a gólszerzésben elmaradtak az olaszoktól. Jellemző példa volt, hogy magyar emberelőnynél Vári már három másodperc után ellőtte a labdát, bele a blokkoló kezekbe. Sorra maradtak ki az előnyök, és csak Szécsi érdemel dicséretet.

Varga Tamás azonban góljával életben tartotta a reményeket, ám a magyar továbbjutáshoz még egy magyar gól kellett. 37 másodperc volt hátra, amikor nálunk volt a labda, és emberelőnybe kerültünk. Azonban Kiss Gergely bombája a kapufán csattant.

Ez pedig azt jelentette, hogy amióta Kemény Dénes a férfi válogatott szövetségi kapitánya, ez lesz az első világverseny, ahonnan érem nélkül térnek haza legjobbjaink. A csapat az 5-8. helyért játszhat.

Olaszország-Magyarország 3-2 (1-0, 1-0, 0-1, 1-1)
Játékvezető: Vuletic (horvát), Galkin (orosz)

A magyar válogatott összeállítása:
Szécsi - Steinmetz, Fodor, Kásás, Benedek, Molnár, Kiss, csere: Vári, Székely, Varga Zs., Biros, Varga T.

Gólszerzők: Angelini 2, Postiglione 1, ill. Biros, Varga T. 1-1

Emberelőny: 7/2, ill. 9/1