Stieber: Az Eb-arany értékesebb a vb-ezüstnél

2001.08.02. 17:05
A kontinensbajnoki címet és világbajnoki ezüstérmet nyert vízilabdás hölgyek a rengeteg gratuláció mellett örömmel válaszoltak a Törzsasztal látogatóinak kérdéseire. Stieber Mercédesz, aki civilben fogtechnikus, elmondta, hogy 2004-ig fog pólózni, majd edzőként is szeretné magát kipróbálni. Pelle Anikó az Egyesült Államokban tanul, és 2008 után a marketing szakmában kíván elhelyezkedni. Rédei Kata legnagyobb vágya, hogy egyszer rádióműsort vezethessen. Abban mind a hárman egyetértettek, hogy a Margitszigeten megszerzett Európa-bajnoki aranyérem értékesebb, mint a Fukuokában kivívott második hely, de athéni olimpián már ismét a dobogó tetején akarnak állni.
(Valleyboy): - Miért rózsaszín a női vízilabda?

Stieber Mercédesz:- A rózsaszín nőiesebb, ezért választották ezt a színt. Egyébként teljesen ugyanolyan mint a fiúké, csak egy számmal kisebb.

Rédei Kata, Stieber Mercédesz, Pelle Anikó
(Peter 007): - Milyen pluszt adott Faragó Tamás, mint edző?

(Pelle Anikó): - Minden pluszt megadott, ami egy edző dolga. Taktika, önbizalom, stb.

Mit szóltok hazánk olimpiai rendezéséhez, szerintetek van-e reális esély?

(P.A.): - Eldöntik akiknek kell.

- Láttátok-e már a hármas ikreket?

(P.A.): - Sajnos még csak fényképről. Fényképről azonban minden nap, naponta többször is.

- Mit fogtok csinálni a nyáron?

(P.A.): - Két nap múlva indulok nyaralni Horvátországba.
(S.M.): - Én hétfőn indulok nyaralni.
(Rédei Kata): - Én 15-én megyek Olaszországba.

(Stonedrop):- Az Európa-bajnoki sikernek köszönhetően Magyarországon is kezdik komolyan venni a női pólót. Jó példa erre, hogy a tévé ugyanúgy közvetítette a VB-n a meccseiteket, mint a fiúkét. Erre eddig nem volt példa. És most itt az újabb siker. Mit gondoltok, mikor jön el az idő, amikor ez a játékosok fizetésén is észrevehető lesz? És most mennyivel fizetnek meg titeket jobban külföldön, mintha itthon játszanátok?

(R. K.):- Itthon nem fizetnek jól, ezért játszunk külföldön, valószínűleg nem fog eljönni azaz idő. Eb és vb megnyerése után sem jött el, akkor most mi változna? A külföldi fizetések összehasonlíthatatlanul jobbak.

(Krtek):- Teljes szubjektivitással állíthatom, hogy a mind az Eb-n, mind a VB-n a magyar csapat mutatta a legszebb, leglátványosabb játékot. Ehhez nem elég csupán a tudás; ehhez emberileg is nagyon együtt kell lennie a csapatnak. Mennyire lehet ezt hosszabb tavon is fenntartani? Ha esetleg nem jön ki majd valahol a lépes és becsúszik egy-egy kudarc, akkor is meg lehet őrizni a csapat egységét?

(P. A.): - Szerintünk nagyon hosszú távon fent lehet tartani. Úgy igazi egy csapat, ha egy esetleges vereség ellenére is összetart.

- Egy-egy világverseny idején csak a pólóra koncentráltok, vagy van időtök megnézni a várost is? Ha igen, milyen Fukuoka és Japán?

(S. M.): - Elég kevés időnk van, de Fukuoka unalmas, meleg város volt. Ne menjetek oda nyaralni!

- Szerintetek ki nyeri az athéni női vízilabdatornát?

- Mi!

- Melyik ér a ti szemetekben többet, az Eb-arany, vagy a vb-ezüst?

- Eb arany.

- Miért terjedt el a csapaton belül a hajbefonási hullám?

- Mert hálistennek van egy Rédei Katánk.

- Ki a kedvenc férfi pólósotok?

- Benedek Tibor.

(Obudafan-d) : - A vízilabdát nemrég még nem éppen női sportágnak tartották hazánkban, most a női szakág is népszerű. Szerintetek a ma itthon nem éppen elismert női labdarúgásnak is lehet jövője?

(R.K.):- Nagyon drukkolunk nekik. (Van egy tippünk a jobb szélre, ugyanis Stieber Merci nagyon jól focizik.

(Lunatic:) - Ahhoz a sportszerű viselkedéshez szeretnék gratulálni, amit az ezüstérem átvételekor produkáltatok! És a kérdésem is ehhez fűződik, ti hogyan láttátok belülről a döntőt? Lehet-e, érdemes-e indokokat keresni, vagy gyorsan túl kell lépni? Melyik volt a reálisabb teljesítmény a ti részetekről? Az Eb vagy a Vb döntő? Hogyan viseltétek a bíráskodást a Vb döntőben...csak az én idegeimet zilálta szanaszét?

(P. A.): - Fáradtak voltunk, minden tekintetben. Indokokat nem kell keresni, de a hibákat ki kell javítani. Az első negyedben nehezen viseltük, ezért is mentek el az olaszok, utána meg már mi is kapkodtunk. Köszönjük, szépen, de maradunk csak földi halandók.

(Fafa): - Ugye milyen szépek Drávucz Rita szemei? A jelenlegi keret tagjai közül mindenki kitart Athénig?

Stieber Mercédesz
(S.M.):- A szemeiről Bánhidy Andrást kellene megkérdezni. Athén: Lehet, hogy 2-3 játékos fog kicserélődni, de szívünk szerint egybe maradna a csapat.

(Cupir): - Mennyiben volt más 6000-7000 és 800 ember előtt játszani egy döntőben? A vízilabdán kívül van "civil" foglalkozásotok?

(P. A.): - Nagyon nagy élmény volt és hatalmas lökést adott a csapatnak. Még egyszer szeretnénk megköszönni mindenkinek. Én tanulok az USC-egyetemen, az USA-ban.
(S.M.): - A civil foglalkozásom fogtechnikus, de nem gyakorlom. Edzőként dolgozom, és mellette játszom.
(R. K.):- Én is tanulok.

- Tudjátok, hogy nagyon szeretünk titeket? :)) Mennyiben változtatta meg az életeteket a népszerűség?

- Érezzük. Nem változtatta meg, de nagyon örülünk neki.

(Najsebva): - Faragó mester nem szokott beszállni közétek egy kis játékra? Ha igen, akkor még mindig olyan nagy király?

(S. M.): - Be szokott szállni, de csak a kapura lövéseknél. Faragó Tamás a legnagyobb király. (A női válogatott után.)

(Főnök): - Faragó Tamásnak még mindig olyan izmos hasa van, mint 18 évvel ezelőtt?

- Nem tudjuk, milyen volt 18 éve, de még izmos. A reggeli csokis kiflik azért látszanak már a hasán. :o))

(Kostja): - Mi a véleményetek a fiúk viszonylagos sikertelenségi sorozatáról? Biztosan beszélgettetek velük erről. Egyébkent milyen a kapcsolat a két válogatott között?

(S.M.):- A kapcsolatunk nagyon jó, csak azt nem tudjuk elfogadni, hogy az Aktivity-ben csalnak. Egy négyéves sorozat után nagyon fáradtak voltak, de szerintem jövőre visszatérnek a csúcsra.

(tata tata): - A riporter mindig mondta, hogy meccs előtt egy szobában összegyültök és ott készültök, meg zenét is hallgattok közben. Milyen zenét? És bővebben: milyen a hangulat olyankor a szobában, és miről beszélgettek? A riporter azt is mondta, hogy valamelyik melyik meccs előtt a szállodafolyosón gyakoroltatok a taktikát, mert nem érte volna meg csomót utazni. Ez milyen volt? :-)

Pelle Anikó
(P.A.):- DJ. Merci keverte a zenét, nagyon jó volt. A hangulat jó, mert a Rédei is kicsit csöndbe van, amíg fonják a haját. A folyosói gyakorlás mulatságos-hangulatemelő volt.

(Zsegab):- Tényleg igaz hogy a tengerentúlon népszerűbb a női vízilabda mint a férfi? Mennyire erős az a bajnokság, ahol játszol? Lenne egy kicsit komolytalanabb kérdésem is, Balázsnak 10 négyesből hányat lőnél be?

(P.A.):- Igen, népszerűbb, a bajnokság pedig nagyon erős, hiszen 42 csapat van. Szerintem 8-9-et.

(open): - Mercédesz, nem gondoltál még arra, hogy szponzori szerződést köss a McLarennel? David Coultard és Hakkinen közt egy bájos fürdődresszben ;-)))

(S. M.):- Nagyon szeretnék egy ilyen szerződést, csak ne fürdőruhába, mert az alakom nem annyira tökéletes.

(peter 007): - Meddig szeretnétek még vízilabdázni, és mik a terveitek a civil életben?

(R. K.): - 2004-ig játszanék. A civil életben a nagy álmom, hogy rádióban dolgozhassak. Egyébként Haverok, Buli, Fanta!
(S. M.): - Én is 2004-ig biztosan. Utána szeretnék edzősködni, a nagy álmom, hogy a női válogatottat irányíthassam.
(P. A.): - 2008-ig. Az Amerikában szerzett diplomámmal szeretnék elhelyezkedni a marketing területén.

(Zse gab): - Kata, Merci! Más-e, fejlődött-e a női vízilabda a római vb-győzelmetek óta? Melyik volt nehezebb: Rómában aranyat, vagy Fukuokában ezüstöt nyerni?

(R. K.): - Sokkal gyorsabb lett a játék, a csapat is teljesen más. Igazából mind a két érmet nehéz volt megnyerni, nem lehet különbséget tenni.

(Menj Sute): - Nagyon örültünk a sikereiteknek, gratulálok. Azoktól kérdezem, akik Olaszországban játszanak: ott mekkora a közönsége, nézettsége a bajnokiknak, mekkora sztárok a női játékosok?

(S. M.): - A bajnoki döntőn 2-3 ezer ember előtt játszottak.

(Zse gab): - Az Eb-t a kimagaslóan legjobb támadójátékotokkal nyertétek, viszont a VB-n a védekezés ment elsőrangúan. Ennek mi az oka, más volt a játékvezetés a két világversenyen, esetleg valamennyire kiismerték a támadójátékotokat, ezért védekezésben tettetek rá egy lapáttal, avagy amikor a tengerentúliak az ellenfelek, akkor sokkal inkább a védekezésre kell helyezni a hangsúlyt?

(S. M.):- Mindenki ellen ugyanúgy kell védekezni, semmi különbség nincs.

(Szaky): - Milyen kabalátok, babonás szokásotok van?

(P. A.): - A csapat nagyon babonás, vannak közös és egyéni kabaláink.

(Zse gab):- Tonyó azt nyilatkozta, hogy csak Athénban hagyná, hogy a medencébe dobjátok. Legközelebb, ha nyertek, remélem meglesz a koreográfia, mert ebben a tekintetben eléggé felkészületlennek tűntetek a Szigeten! :-)

(R. K.):- Faragó ebben a tekintetben nagyon felkészült volt.

(Főnök):- Ki volt az, akiről az Eb-n leszaggatták a fürdőruhát premier plánban a víz alatti felvételen? Nagyon zavaró volt, vagy mindegy?

(P. A.):- Az egyik orosz válogatott volt, aki egyébként Amerikában a csapattársam.

(Mark rampoin):- A játékvezetést már kérdezte valaki, azért én is nekiszaladnék. Csak elfogult szurkolóként tűnik úgy, hogy a bírók rendszeresen a magyar csapatok ellen fújnak, vagy a medencéből is így látszik? Hogy élitek meg, amikor a bíró - esetleg folyamatosan - igazságtalanul dönt?

(R. K.): - Ezt nem a mi dolgunk eldönteni, nem is foglalkozunk vele. Saját dolgunkkal kell törődnünk.

(Főnök): - Miért nem működött a csapat Tóth Gyulával? Ennyire jobb Faragó, vagy az újak kellettek a sikerhez?

(S. M.):- Igazából nem tudjuk, mi hiányzott, hiszen Tóth Gyula is nagyon jó edző. Vele is nyertünk Eb-t, vb-t, de lehet, hogy kellett már a váltás.

(Peter007): - Milyen más sportokat szerettek a vízilabdán kívül, és ki a kedvenc sportolótok?


(P. A.): - Nekem a kézilabda. Egerszegi Krisztina.
(S. M.): - Minden labdajáték. Kedvenceim: Benedek Tibor, Darnyi Tamás.
(R. K.): - Síelés. Jesus Rollan.

(Turbotuz): - A Pannon Rádióban reklamált felháborodottan egy hölgy, hogy kék mezben játszottatok, nem pedig nemzeti színűben. Nagyon zavart titeket is?

(S. M.): - Olyanban játszunk, amilyet kapunk.

* * *

- Mindhármunk nevében köszönjük a kérdéseket, a szurkolást a buzdítást, reméljük hogy a továbbiakban is sok örömöt tudunk szerezni.
Sziasztok: Anikó, Merci, Kata!