Döntőbe jutottak a junior lányok

2001.08.09. 21:05
A magyar női junior kézilabda válogatott a hazai világbajnokság elődöntőjében legyőzte a spanyol válogatottat, és bejutott a döntőbe. A mieink játéka az első félidőben még akadozott, ám a szünet után parádésan játszva gyűrték maguk alá az igen agresszíven védekező spanyolokat. Kovács Péter csapatának ellenfele a döntőben az orosz válogatott lesz.
A női junior kézilabda válogatott a spanyolokkal játszott a döntőbe jutásért a magyarországi világbajnokságon. A hispánok kezdték a játékot, és sajnos a vezetést is megszerezték, a mieink azonban szinte azonnal egyenlítettek. Ez szinte tendenciává vált, a spanyolok vezettek, mi pedig futottunk az eredmény után.

Gonsalesék szinte a térfél közepére tolták ki a védelmi vonalukat, és ezzel nehezen birkóztak meg Szrnkáék. A félidő közepére már kétgólosra nőtt a spanyol előny és a magyar hölgyek nehezen találták a kemény játék ellenszerét. 8-8-nál sikerült egyenlítenünk, és Szrnka Hortenzia révén a mérkőzés folyamán először a vezetést is átvettük.

A játékvezetők sem kompenzálták a néhol durvaságba átcsapó spanyol védekezést. A szurkolók pedig olyan pluszt jelentettek a lányoknak, hogy emberhátrányból kétgólosra sikerült növelni az előnyt. A félidő végére pedig már háromgólosra nőtt a fantasztikusan küzdő magyar csapat előnye. (15-12)

Ezt a második játékrész elején pillanatok alatt ötre növelték a mieink, ám a spanyolok ismét háromra csökkentették. A közönség fantasztikus támogatása mellett a mieink megrázták magukat és a félidő közepére már hétgólos volt a különbség a javunkra. Az igazsághoz tartozik, hogy a játék, ezen szakaszában a magyar hölgyeknek szinte minden bejött, míg az ellenfél zavarodottan játszott, játéka meg sem közelítette azt a produkciót, amit a csoporttalálkozók során nyújtott.

A találkozó végére teljesen felszabadult játékot mutatott be Kovács Péter csapata. Petróczinak ekkor már szinte lehetetlen volt gólt lőni, a mezőnyjátékosok pedig néhol már-már kézi-sulit mutattak be a teljesen összetört spanyolok ellen. Így a magyar együttes 31-25-ös, hatgólos győzelemmel jutott be a világbajnokság döntőjébe.