A világválogatottal mérkőznek pólósaink

2001.08.22. 19:26
A budapesti Európa-bajnokság és a fukuokai világbajnokság után ismét vízbe száll a magyar férfi vízilabda-válogatott. A szombat esti barátságos mérkőzésen az ellenfél ezúttal a világválogatott lesz a Margitszigeten. A gálát szervező Unicum Rt. és a vízilabda szövetség között az immár hetedik éve tartó együttműködés egyébként a továbbiakban is folytatódik, miután Zwack Péter, a cég társtulajdonosa és dr. Martin Gyögy a vízilabda szövetség elnöke szerdán újabb egyéves szponzori szerződés írt alá.
A férfi vízilabdázóknál a szezon legjelentősebb hazai eseménye immár hetedik éve az Unicum Kupa ezúttal a zsúfolt nemzetközi program miatt elmaradt. A sportág szerelmeseit azonban a szervezők bőségesen kárpótolták, hiszen ezúttal a hagyományos hatcsapatos torna helyett legjobbakból összeállított világválogatottal hívták meg a magyar csapat ellenfelének.

A szép megoldásokon lesz a hangsúly

Magáról a mérkőzésről szólva a szerdai sajtótájékoztatón a magyar csapat szövetségi kapitánya, Kemény Dénes elmondta, hogy a mérkőzésen - a tétre és nem ritkán vérre menő összecsapások helyet - most inkább szép játékon és a látványos megoldásokon lesz a hangsúly. A kapitány mindössze néhány edzést tartott, melyeknek a célja is csupán annyi volt, hogy csapat a mérkőzésen helyt tudjon állni. A játékosok a szerda délelőtti foglalkozást szemmel láthatólag élvezték, felszabadultak voltak, és senki sem emlegette már a balul sikerült vb-t.

Rollan, Sostar és Roberto Calcaterra is erősíti a világválogatottat

A világválogatottat az olaszok olimpiai bajnok szövetségi kapitánya Alessandro Campagna és a horvát kapitány Neven Kovacsevics állította össze. A kapuban két "klasszikus", a támadókat őrületbe kergető spanyol olimpiai és világbajnok Jesus Rollan, valamint a hasonló sikerekkel büszkélkedő veterán jugoszláv Alekszandar Sostar véd majd. A hispánktól ellátogat a Margitszigetre a kubai származású center, Juan Perez is, míg a plávikat egy másik óriás, Veljko Uszkokovics képviseli.

Zwack Péter és dr. Martin Gyögy szerdán újabb egyéves szponzori szerződést írt alá.

Az örök rivális olaszoktól a vb-n a mieinknek két gólt hintő Alberto Angellini, és a Roberto Calcaterra kapott meghívást. Magyarország vendége lesz a görög Tombakosz és Hadzitheodoru, valamint a román Vlad Hagiu is. Játszani fog a magyar közönség által jól ismert orosz Jerisov és Gorskov is, míg Horvátországból ezúttal nem érkezik játékos, mivel a meghívott Smodlaka és Hinic már elígérkezett egy esküvőre.

Szlovákiából a magyar nemzetiségű Csurcsi Géza jön Budapestre, a tengerentúlról a gyengébb vb-szereplés miatt azonban senki sem lesz tagja az elit alakulatnak.

Egész estés programot kínálnak szervezők

A kilátogatót nézők fejedelmi kiszolgálásban részesülnek, hiszen a szombat esete 18.45-kor kezdődő mérkőzés előtt a hajdani klasszisokból összeállított öregfiúk mérkőzést és szinkronúszó-bemutatót is láthatnak. A gála keretében köszöntik a vb-második női pólósainkat, akik az Eb-arany mellé a világbajnoki ezüstérmet is begyűjtötték. A belépők meglepően olcsón, ezer forintért válthatók, ráadásként ha valaki két felnőtt jegyet vesz, újabb két diákjegyet kap díjtalanul.