Sára, Márió
2 °C
6 °C

A világválogatott győzelmével zárult az Unicum pólós-gála

2001.08.26. 02:38
Az eddigi vízilabda Unicum Kupákon sorra neves ellenfelek ellen játszott a magyar válogatott. Idén azonban a sűrű nyári program - budapesti Európa -bajnokság, fukuokai vb - miatt elmarad a több napos versenysorozat. Ám a mieinkre így is a világ legjobbjai vártak. Ugyanis a világválogatott volt az ellenfél.
A hangulatra ezúttal sem lehetett panasz, hiszen azok a szurkolók, akik kilátogattak, ismét a júniusi kontinensvetélkedőhöz hasonló szurkolást produkáltak. A körítésre szintén nem lehet egy rossz szót sem szólni. Először két öregfiúk válogatott mérte össze erejét, és igazi pólóbemutatót tartott a Sudár, Kásás Steinmetz fémjelezte társaság. A meccset egyébként a "fiatalabbakból" álló öregcsapat nyerte 10-3-ra.

A senior válogatott Az Európa-bajnok és vb-ezüstérmes lányok

A továbbiakban szinkronúszók látványos bemutatóját csodálhatta meg a mintegy 4000 néző. Az Unicum pedig igazán gáláns házigazdának bizonyult, hiszen megajándékozta az elmúlt hetekben sikert sikerre halmozó Eb-arany -, és vb-ezüstérmes női válogatottat, az Európa-bajnoki címet szerzett ifjúsági és a világbajnokságon 3. helyezést elért junior válogatottat.

Két egykori klasszis is elismerésben részesült, a 70 esztendős Markovits Kálmánt és a 60 éves Konrád Jánost is az ajándékozottak között találhattuk.

All Star A magyar válogatott

A meccsen pedig ott folytatta a magyar gárda, ahol az Eb-n abbahagyta. Azaz bíztatóan kezdtek Benedekék, hamar kétgólos előnyre tettek szert majd sorra jöttek a kihagyott helyzetek, melyek "természetesen" megbosszulták magukat. A vendégek játéka összeszokottnak tűnt, pedig hét országból érkeztek játékosok a csapatba.

A vége előtt még sikerült az egyenlítés, ám a végjáték a vendégeké volt. Így a világ legjobbjaiból összeválogatott csapat háromgólos győzelmet aratott, az olimpiai bajnok magyar csapat ellen.

Magyarország - Világválogatott 6-9
Magyarország - Világválogatott 6-9 (3-2, 0-2, 1-2, 2-3) Margitsziget, 4000 néző, Vezette:: Kosztolánczy, Németh A.

Gólszerzők: Kásás Tamás 2, Kiss Gergely 2, Vári Attila 2, illetve Hatciteodoru (görög) 2, Angelini (olasz) 1, Perez (spanyol) 2, Afrudakisz (görög) 1, Gyurcsi (szlovák) 1, Calcaterra (olasz) 2