Elhalasztották az NHL előidényét

2001.09.13. 19:13
Nem rendezik meg az NHL előidényének vasárnap hajnalra tervezett első tizenkét mérkőzését- döntött az észak-amerikai profi jégkorongliga vezérkara. A további fordulók lejátszásáról később határoznak. Az Egyesült Államokat ért terrortámadás két NHL-csapatot is közelről érintett. A Los Angeles Kings két játékos-ügynökét veszítette el, míg a New York Rangers a hazai mérkőzéseinek helyt adó Madison Square Gardenben- mely az összeomlott WTC közelében áll - nem tudta elkezdeni a felkészülést.
Szuper Levente
A New York és Washington elleni merényletsorozat után egyre több sportesemény elhalasztásáról döntenek mind az Egyesült Államokban, mind Európában. Ezúttal az NHL (észak-amerikai profi jégkorongliga) vezetői úgy döntöttek, hogy a bajnokság előidényének vasárnap hajnalra tervezett mérkőzéseit bizonytalan időre elhalasztják A bajnokság első napján összesen tizenkét mérkőzést rendeztek volna, amelyen Szuper Levente csapata, a Calgary Flames a Minnesota Wildot fogadta volna. Az előidény esetleges további módosításról egyelőre nem született döntés, a találkozók lejátszásról később határoznak.

Az egyesületeket nem csak lelkileg viselték meg az események, hanem több csapatot közelről is érintett a katasztrófa. Leginkább a Los Angeles Kings együttesét érintette érzékenyen a tragédia, amely két játékos-ügynökét veszítette el merényletek során. Mindketten az egyik szerencsétlenül járt repülőpépen utaztak. A halálesetek követő döbbenetet követően az egyesület képviselője bejelentette, hogy ha a csapat felkészülési mérkőzésen vesz részt, akkor annak bevételét az áldozatok hozzátartozóinak ajánlják fel.

A másik gárda, amelynek felkészülését alapvetően befolyásolta a merénylet, a New York Rangers. A "Parkőrök" hazai bajnoki találkozónak helyszíne hagyományosan- a sportesemények mellett koncerteknek is helyt adó - híres Madison Square Garden. A város büszkeségének számító csarnok földrajzilag nagyon közel helyezkedik el a tragédia helyszínétől, a World Trade Centertől. Mivel a két épületet mindössze néhány sarok választja el egymástól, a Rangers számára jelen pillanatban megközelíthetetlen a csarnok, így edzeni sem tudnak a játékosok. A csapat immár hetvenhat éves története során most először fordult elő, hogy nem kezdhette meg a felkészülést a saját csarnokában.