Bravúros szombathelyi pontszerzés Győrött

2001.09.15. 22:53
Magyar pályán ritkán látható fordulatokban bővelkedő találkozón osztozott meg a pontokon a Győr és a Haladás. A hazaiak végig vezettek - volt hogy két góllal is - de a szombathelyiek egy percig sem adták fel a küzdelmet és végül megérdemelten vitték el az egy pontot, az idén otthonában még mindig nyeretlen ETO -tól.
A hazaiak, az elmúlt hetek érdekesebb eseményei - fenyegetések, megverések, kutyás őrök a pályán - után úgy kezdték a találkozót, hogy ezúttal a futballjuk miatt beszéljenek róluk. Sorra vezették akcióikat, ám a vendég szombathelyi védelem stabilan ált a lábán.

A 28. percben került először a Haladás kapujába a labda, ám ezért Nicsenko sárga lapot kapott, ugyanis Vayer beadását kézzel juttatta Takács kapujába. Bő tíz perccel később azonban már szabályos góllal szerezte meg a vezetést Varga Zoltán együttese. Nicsenko ívelt középre, ám beadását Dulcea elvétette, a labda így lett jó Szanyónak, és az egykori újpesti kedvenc a lábak között megtalálta az utat a kapuba.

A Haladás mindent megtett az egyenlítés érdekében, ám ezúttal nem játszott olyan jól Keszei Ferenc együttese, mint az elmúlt fordulóban a Vasas ellen.

A második negyvenöt perc elején növelte előnyét a győri együttes. Vayer végzett el szögletrúgást, és beadását az első gól előtt lyukat rúgó Dulcea hat méterről a hálóba továbbította. A vendégek próbálkoztak de nem sikerült komoly helyzetet kialakítani a hazai kapu előtt.

A győriek kezdtek megnyugodni biztos vezetésük tudatában és ez megbosszulta magát. A Haladás egy perc alatt egyenlített. Huszonöt perce tartott a második félidő, amikor előbb Nagy László beadását Preisinger váltotta gólra, majd talán a még mindig a bekapott gól hatása alatt álló Sebők hibáját kihasználva Filipovics egalizálta az eredményt.

Nem sokat késett a győri válasz, hiszen két perc múlva ismét a hazaiaknál volt az előny, Szanyó önmaga második, csapata harmadik gólját szerezte. Amikor pedig már mindenki azt hitte, hogy a vendégek nem tudnak újítani, a Győrrel perben és haragban álló Nagy László 16 méterről ritkán látható nagy gólt lőtt a győri kapu bal felső sarkába.

Jegyzőkönyv:
Győr - Haladás 3-3 (1-0)
Győr (stadium), 1.000 néző, v.: Kassai
Győr: Sebők - Böjte, Stark, Bognár - Baumgartner, Szanyó, Golovic, Farkas B., Vayer (Rósa D., 76.) - Dulcea (Vasas, 69.), Nicsenko.
Haladás: Takács T. - Nagy G., Horváth A., Juhász, Leandro (Tóth P., 39) - Suriel (Kaj, 67.), Japa (Nagy L., 62.), Némethy, Halmosi - Filipovic, Preisinger.
Gólszerzők: Szanyó (39.), Dulcea (47.), Szanyó (73.) illetve Preisinger (70.), Filipovic (71.), Nagy L. (82.)
Sárga lap: Nicsenko (28.), Golovic (78.), Vasas (88.)