A ZTE sorozatban harmadik veresége

2001.09.15. 21:48
A hazai szurkolók szája íze szerint indult a mérkőzés, hiszen rögtön a találkozó elején vezetett a zete. A vendégek azonban nem törtek össze, hanem egyenlítettek - kétszer is - majd egy védelmi hibát kihasználva a győzelmet is megszerezték. A zalai együttes sorozatban harmadik vereségét szenvedte el.
Alig kezdődött el a találkozó és máris a vendégek hálójában volt a labda. Az ezúttal kezdőként szerepet kapó Radu Sabo kapott nagyszerű átadást és 6 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot. A bekapott gól megzavarta a vendégeket, és a zalaiak előtt ekkor több lehetőség is adódott. (1-0)

Ám ezek a helyzetek kimaradtak, és ahogy ez lenni szokott, a fehérváriak egyenlítetek. Alig több mint negyedóra telt el a meccsből, amikor Komódi Gajic elé emelt, aki lefutotta a védőket, és 14 méterről a kapujából kilépő Turi felett a hálóba helyezett. (1-1)

A 27. percben az egykori válogatott Hamar 7 méterről akart nagy gólt lőni, ám jobb felső sarokba tartó labdájába Túri ritkán látható nagy bravúrral beletudott ütni így szögletre pattant.

Ez a kimaradt helyzet is megbosszulta magát, hiszen négy perccel később megszerezte a vezetést a hazai csapat. Egressy ívelt középre, ahol az első gól szerzője Radu Sabo árválkodott. Az idegenlégiós pedig ilyen helyzetekben nem szokott hibázni, mint ahogy most sem tette és 6 méterről előrevetődve fejelt a kapuba. (2-1)

A második félidő rögtön vendéggóllal kezdődött. Komódi próbálkozott jó 25 méterről lövéssel, ám lövése elakadt a védők között. Így lett jó Földesnek, aki 15 méterről kilőtte a bal felső sarkot. (2-2)

Négy perccel később centiken múlott a hazai vezetés. Szokásos egerszegi koreográfia szerint Kenesei készülődött szabadrúgáshoz, lövése lepattant a sorfalról és centikkel hagyta el a kapu mellett a játékteret.

Már csak negyedóra volt hátra a találkozóból, amikor a magyar mezőny egyik legrutinosabb játékosa, Telek hibázott hatalmasat. Saját térfelének közepén elvesztette a labdát, mellyel Földes indította Komódit, aki 10 méterről a kiszolgáltatott Turi hasa alatt a hálóba helyezett. (2-3)

Ez egyben azt is jelenti, hogy a nyáron jelentősen megerősödött - sokak által a bajnoki címre is esélyes - Zalaegerszeg zsinórban harmadik vereségét könyvelhette el, ebből kettőt hazai pályán

Jegyzőkönyv:
Zalaegerszeg - Videoton 2-3 (2-1)
Zalaegerszeg (stadium), 5.500 néző, v.: Szabó Zs.
ZTE: Turi - Kocsárdi, Telek, Udvari, Szamosi - Babati (Bonchis, 65.), Molnár B., Kenesei K., Egressy - Sabo (Nagy L., 65.), Waltner.
Videoton: Végh - Tímár, Pomper, Vilotic, Szlezák - Szalai T., Némedi, Bekő (Csató, 46.), Komódi (Kovács B., 76.) - Gajic (Földes, 19.), Hamar.
Sárga lap: Szamosi (61.), Hamar (72.)