Szuper Levente bemutatkozott a Calgary Flamesben

2001.09.17. 14:14
A Calgary Flames első csapatában pályára lépett a gárda magyar légiósa, Szuper Levente. Az NHL-ben szereplő kanadai jégkorongcsapat az Egyesült Államokat ért merényletek miatt elhalasztott előidény pótlására rendezett csapaton belüli, egymás közötti mérkőzést. A 21 éves, egykori ferencvárosi kapus kétharmadnyi játéklehetőséget kapott edzőjétől. A Svédországban túrázó Stanley Kupa címvédő, Colorado Avalanche 5-3-ra verte a Brynast.
Bár az NHL (észak-amerikai profi jégkorongliga) előidényét bizonytalan időre elhalasztották az Egyesült Államokat ért terrortámadás miatt, a csapatok a lehetőségekhez képest megpróbálnak felkészülni a szezonra. Az egyesületek nem tudnak még egymás ellen játszani, viszont az így keletkezett meccshiányt valamilyen formában feltétlenül pótolni kell. Más megoldás nem lévén, a csapaton belüli, egymás közötti játékkal próbálnak formába lendülni.

Szuper Levente a második harmadban állt be

Szuper Levente
Ezt a megoldást választotta a Calgary Flames is. Mivel a kanadai gárda igazolt játékosa Szuper Levente is, így a fiatal kapus élete során először bemutatkozhatott a "nagy" csapatban. Az egykori ferencvárosi hálóőr az ún. "Fekete" csapatba állt be a második negyedben.

A 17.139 néző előtt 3x20 perc után döntetlent hozott, a mérkőzést végül büntetőlövésekkel 3-1-re a "Fehér" csapat nyerte. A találkozó több mint 25 ezer dolláros bevételt hozott, amit a Flames felajánlott a múlt keddi amerikai terrortámadásban elhunyt áldozatok hozzátartozóinak. A Calgary a következő tizenkét napban hét felkészülési mérkőzést játszik az október 3-ai bajnoki rajtig, ahol az "örök rivális", a szintén kanadai Edmonton Oilers gárdájával találkozik.

Nehezen nyert a Colorado Avalanche

A hazájukban készülő NHL-egyesületeknél jobb helyzetben van a Colorado Avalanche, amely Svédországban túrázik. A szombatra tervezett mérkőzésüket ugyan elhalasztották, de vasárnap már sikerült pályára lépniük a Stanley Kupa védőinek. A stockholmi meccsen a hazai Brynas a harmadik harmad közepéig 3-1-re vezetett, a hajrában azonban a tengerentúliak alaposan felpörgették az iramot, és végül 5-3-ra győztek.

A denveriek legjobbja Alex Tanguay volt, aki három gólt és egy asszisztot ért el. Az NHL bajnoka nélkülözte két sztárját, az ágyéksérüléssel bajlódó Joe Sakicot, valamint a lép- és bokaműtétje után hosszabb pihenőre vonuló svéd Peter Forsberget.