Erdei Zsolt novemberben újra bokszol

2001.10.03. 15:50
Erdei Zsolt az Universum Box-Promotion ökölvívója november 3-án Lübeckben vívja következő profi mérkőzését. Az olimpiai bronzérmes versenyző kérdésünkre elmondta, hogy hatmenetes mérkőzésen méri össze tudását egy egyelőre még ismeretlen vetélytársával. Az amatőrök között világbajnoki címet szerzett ökölvívó ezen a héten még erősítő, kondicionáló edzéseket végez, míg a következő hét közepétől már a technikai felkészülés következik. Erdei még ebben az évben, várhatóan december tizenötödikén ismét szorítóba lép.
Egy hónap múlva, november harmadikán ismét profi ökölvívó mérkőzést vív Erdei Zsolt. A német Universum Box-Promotion versenyzője ezúttal Észak-Németországban, Lübeckben lép szorítóba. A találkozó hatmenetes lesz, és nem minősül címmérkőzésnek. Az ellenfél személyéről egyelőre nem tudott nyilatkozni véleménye szerint, ez várhatóan két hét múlva derül ki.

Erdei Zsolt

November harmadika a végső időpont

Eredetileg két lehetséges időpont - a november hármadika és tizedike - szerepelt a programban, a vezetők a múlt héten döntöttek a korábbi mellett. Erdeit nem zavarta az időpontok bizonytalansága az eredeti tervek szerint készül a megmérettetésre. Egyelőre erősítő, kondicionáló tréningeket végez. A technikai részletek kimunkálása, amely iskolázásból és kesztyűzésből áll, a következő hét közepétől kerül sor. A találkozó után idén esetleg még egyszer, várhatón a december tizenötödikei gálán - ahol Kovács István is mérkőzik - húz kesztyűt Erdei.

Erdei elégedett az Universummal

Az eddig mind a hét mérkőzését megnyerő Erdei elégedett az eddig profi karrierjével. "Úgy gondolom, hogy minden okom megvan az elégedettségre. Az Univesum vezetői nagyon korrektek voltak velem, mindent, amit előre ígértek, azt betartottak. Remélem, az idei felkészülési évet követően, jövőre már nagyobb feladatok megoldására is alkalmasnak találnak, és kipróbálhatom magam egy címmérkőzésen"- mondta Erdei.