Kedvező kosaras kupaszerda

2001.10.18. 14:57
Kupaszerdát rendeztek itthon a magyar kosárlabda csapatok. A Koracs Kupában ugyanis mindhárom érdekelt férfi együttesünk pályára lépett, és pozitív mérleggel zárták a fordulót. A Kaposvár és a Paks nyert, a Debrecen veszített. A női Ronchetti Kupában induló Szolnok nem tudott meglepetést okozni, és kikapott.
A tavalyi bajnok Kaposvár immár másodszor játszott annak érdekében, hogy a Koracs Kupában a csoportküzdelmekig verekedjék magukat. Első fellépésükön kettős győzelemmel múlták felül a horvát Rijekát. A lengyel Pruszków kétségkívül jobb játékerőt képviselt az előző, előselejtezőbeli ellenfélnél, de a Kaposvár így is nyerni tudott.

A hajrában nyert a Kaposvár

Nagy csata volt a pályán, de a Kaposvár a harmadik negyedet leszámítva - akkor fordítottak a lengyelek - lényegében végig uralta a meccset, a hajrában pedig egyensen sziporkáztak - Ivkovics húsz pontjával kiemelkedőt nyújtott -, így tizenöt pontos előnyük elegendő lehet a továbbjutáshoz. A végeredmény: 96-81.

A tavalyi bajnokság ezüstérmese, a Paksi Atomerőmű csapata is alighanem kellemesebb ellenfelet képzelt el elsőre, de Sitkuék - ő volt a legeredményesebb - nem ismertek kegyelmet, kiválóan játszottak a horvát Dubrava Zagreb ellen. A hazaiak már harminc ponttal is vezettek, a zárónegyedben azonban némiképp felzárkóztak a vendégek, ám a huszonegy pontos előny feltehetően elég lesz ahhoz, hogy továbbkerüljön a Paks. A végeredmény: 89-68.

Fodor: Horvátországban is nyerhetünk
Fodor Péter, az Atomerőmű SE szakvezetője így értékelt a mérkőzés után:

- Szerencsére megkaptam, amit szerettem volna a fiúktól, hiszen az egész csapat hathatósan hozzájárult a 21 pontos győzelemhez. Húsz pont körüli sikerrel már elégedett lettem volna a mérkőzés előtt, és nagy örömömre ez teljesült. Az is nagy örömmel tölt el, hogy játékunk sem akadozott. Voltak nagyon jó periódusaink és volt egy gyengébb időszak is. A mérkőzés első 30 percében remekül teljesítettünk, a meccsnek azzal a céllal vágtunk neki, hogy egy koncentrált játékkal megakadályozzuk, hogy az ellenfél lábra tudjon kapni. Ezt a fiúk nagyszerűen megoldották, így komoly előnyre tettünk szert. Ennek tudatában viszont valamelyest visszaestünk, csökkent a koncentráció, így a horvátok feljöttek a végén. A megszerzett előnyünk szép teljesítmény, mégsem ezt tartom a legfőbb garanciának, hanem a mutatott játékunkat. Ha idegenben is elviseljük az esetleges zavaró körülményeket, és át tudjuk menteni a szerda esti jó formánkat, akkor akár győzelemre is esélyesek lehetünk Horvátországban.

A Debrecen a zárónegyedben fáradt el

A Debrecennek, ahogyan várni lehetett, a cseh Novy Jicin ellenében kevés esélye volt a győzelem megszerzésére - jóllehet három negyeden keresztül becsülettel helyálltak -, így várhatóan búcsút kell venniük a sorozattól. A végeredmény: 81-95

A hölgyeknél a Ronchetti Kupában a Szolnok próbált szerencsét, de tapasztalnia kellett, hogy az európai elittől ők azért még pillanatnyilag messze vannak, nekik már az is nagy siker, ha a hazai élmezőnyben állandósítani tudják helyüket. A jugoszláv Vrsac tizenkét ponttal verte őket. A végeredmény: 65-77.