Már honlapja is van a budapesti olimpiának

2001.10.19. 21:09
A 2012-es budapesti olimpia önálló honlapjának megjelenését jelentette be hivatalosan péntek délután Deutsch Tamás ifjúsági és sportminiszter. A www.budapest2012.hu internetes oldal a magyar pályázattal kapcsolatos jelentősebb információkat tartalmazza.
Nem tétlenkednek az Ifjúsági-és Sportminisztérium és az Olimpiai Pályázatot Előkészítő Bizottság (OPEB) munkatárai: tizenegy évvel az esetleges budapesti olimpia megrendezése előtt önálló internetes oldalt indítottak a magyarországi ötkarikás játékoknak. A www.budapest2012.hu honlapot, melyet maga Deutsch Tamás miniszter mutatta be péntek délután az érdeklődőknek. Az ISM vezetőjének ismertetése szerint a honlap elsőként készült az olimpiai pályázó városok közül, ám valójában már több ilyen oldal is létezik, ezek gyűjteményét mindenki elolvashatja itt.

A honlapot összesen négy fő szerkeszti, és hozzávetőlegesen - a fejlesztések nélkül - 6-700 ezer forintjába kerül az adófizetőknek. Az oldal tartalmazza az olimpiai pályázattal kapcsolatos legfontosabb híreket, információikat valamint az olimpián túlmutató, az egész magyar sportot érintő fejlesztési terveket is (Bozsik-program stb). Nagy hiányossága az oldalnak, hogy csupán a magyar nyelvű verzió készült el. A szerkesztők ígérete alapján a nem túl távoli jövőben angol, francia és német nyelven is lehet majd olvasni a főbb cikkeket.

A miniszter beszámolója szerint az OPEB előtt két jelentős feladat áll a közel jövőben. Az év végéig nyílt közbeszerzési eljáráson döntenek az olimpiai pályázat megvalósítási tanulmányát elkészítő szakértők és tanácsadók személyéről. A testület ezen kívül kialakítja álláspontját az olimpiát megelőző, esetleges népszavazásról is.