Dávid Kornélt szabadlistára tette a Washington

2001.10.25. 15:35
Dávid Kornéllal madarat lehetett volna fogatni szeptember 24-én ekkor jelentette be ugyanis, hogy a Washington Wizards egy hónapra szívesen látná a soraiban. A szerződése - szokás szerint - nem garantált volt, Kornél ettől függetlenül bízott abban, hogy utolsó amerikai nekifutása sikerrel zárul. Úgy tűnik tévedett, hiszen Michael Jordan csapatában mindössze két percet töltött a pályán, így korántsem meglepő, hogy szabadlistára helyezték.
Dávid Kornélnak ötödik csapata lehetett volna a Washington Wizards, ám előtte egyik egyesületénél sem alkotott maradandót, így nem véletlenül nyilatkozta azt legutóbbi hazatérése után, hogy még egy esélyt ad magának, és ha ez sem jön be, akkor többet nem próbálkozik a tengerentúlon.

Balszerencsés születésnap

Harmincéves - hétfőn töltötte be - és valószínűsíthető, hogy ezek valamelyik mediterrán élcsapatnál próbál szerencsét. Olasz és spanyol klubok is szívesen látnák soraikban.

Erre egyébként reális volt az esély a Washington ajánlata előtt. Dávid azonban nem habozott, szeptember 24-én igent mondott a megkeresésre, és az egyhónapos úgynevezett előidényre ismét Amerikába repült. Az október 29-i rajt neki azonban alighanem a végállomást jelenti. A nem garantált szerződés ugyanis határozatlan idejű, ám ha nem kap lehetőséget, akkor célszerűbb összepakolni, és távozni.

A Washington Wizards egyébként mindvégig az érdeklődés középpontjában állt, hiszen a hatszoros NBA-győztes Michael Jordan a nyáron bejelentette visszatérését. (Jordan amúgy a csapatnál a kisebbségi tulajdonos.) Ily módon esély nyílt arra, hogy egy csapatban játsszanak.

Újabb érdeklődőről nem tudni

A 206 centis bedobó azonban mindössze két perc bizonyítási alkalmat kapott öt meccs alatt - ekkor nem dobott pontot -, és ami valószínűsíthető volt csütörtökön bekövetkezett, szabadlistára helyezték. Eddig újabb érdeklődőről nem tudni.

Dávid Kornél eddigi NBA mérlege:
1998/1999:
Chicago Bulls, 50 mérkőzés, átlag: 18 perc, 6.2 pont, 3.5 lepattanó

1999/2000:
Chicago Bulls, 26 mérkőzés, átlag: 17 perc, 6.5 pont, 2.8 lepattanó

1999/2000:
Cleveland Cavaliers, 6 mérkőzés, átlag: 6 perc, 1.8 pont, 1.3 lepattanó

2000/2001:
Toronto Raptors, 17 mérkőzés, átlag: 8.2 perc, 2.5 pont, 1.9 lepattanó

2000/2001:
Detroit Pistons, 10 mérkőzés, átlag: 6.9 perc, 2.0 pont, 1.9 lepattanó

Dávid a héten már haza is tér
A Washington Wizards által szabadlistára tett Dávid Kornél pénteken hazaérkezik és Magyarországon vár a tengerentúli bajnokság keddi rajtját esetleg megelőző ajánlatokra.

- A játékjogát addig megszerezheti egy másik csapat anélkül, hogy fizetnie kellene érte. A Wizards-nak már korábban kialakult a 15 fős kerete, így az ő leigazolásához egy szerződéssel rendelkező játékost kellett volna elküldeni, s ez komoly kiadást jelentene - mondta az MTI-nek Milkovics Károly, Dávid menedzsere.

A kosaras - aki hétfőn ünnepelte 30. születésnapját - szeptember 24-én egyéves, nem garantált szerződést kötött a fővárosi klubbal. Az eddigi 5 előidénybeli mérkőzés során egyszer kapott lehetőséget Michael Jordan csapatában, akkor is csak 2 percet töltött a pályán. . .