Hingis már csak a harmadik a világranglistán

2001.10.29. 13:22
A hetvenhárom hétig világelső Martina Hingisre rájár a rúd az utóbbi hónapokban, hiszen amellett, hogy Grand Slam tornát idestova már két éve nem nyert, pár hete meg is sérült. Ily módon a világranglistán is elveszítette első helyét, jelenleg már csak a harmadik. A mieink közül továbbra is Mandula Petra a legjobb, de még ő is igen messze áll attól, hogy a müncheni WTA-világbajnokságon szóba jöhessen részvétele.
Martina Hingis 16 évesen kábulatba ejtette a világot - sorra első lett a nagy tornákon -, azóta viszont 99 januárja óta nem nyert Grand Slam-tornát, mi több, idén Wimbledonban még az a csúfság is megesett vele, hogy már az első fordulóban búcsút intett a további küzdelmeknek.

Hírbe hozták az államügyésszel a svájci sztárt

Hingis a kisebb tornákon sem jeleskedett, idén február óta - Tokio - képtelen volt nyerni. Igaz nem is élt mostanság rendezett életet, sok időt töltött a bíróságon. A történet ismert, egy rajongója zaklatta, akit négy évre elítéltek emiatt. Utána azonban robbant a bomba, az ügyben érdekelt államügyész és Hingis szexuális kapcsolatban álltak egymással. (Bár mindketten úgy érveltek, hogy csak az ügy után szökkent szárba kapcsolatuk.) Emellett az egyik ruhagyártó céggel pereskedett, ő azt állította, hogy a cipőiktől sérült meg.

Előfordulhat tehát, hogy a legjobbkor jött sérülése - mélyponton van ugyanis -, mert az érezhető volt, hogy sem a megtáltosodott Jennifer Capriatival, sem a Williams-lányokkal nem képes felvenni a versenyt, legalábbis ami az erőnlétet illeti.

Davenport is megelőzte Hingist

Capriati három hete át is vette a vezetést a világranglistán, majd hétfőn Davenport is elé került, aki Linzben magabiztosan nyerte az 565 ezer összdíjazású viadalt. Az élmezőny egyébként változatlan, meglepő, hogy a Mandula által Párizsban, legyőzött Jelena Dokics állandósította a helyét az első tízben. A sztárok mindeközben már Münchenre figyelnek, a bajor városban rendezik meg ugyanis a WTA-világbajnokságot.

A mieink közül továbbra is Mandula a legjobban rangsorolt, a 64. helyen áll. Őt Kuti Kis Rita követi, aki már igen régóta nyert meccset. Ritára egyébként rendre jellemző, hogy a szezon második fele pocsékul sikerül számára. Ha pedig ezt a hullámvölgyet képes lenne kiiktatni a játékából, akkor ő is ugyanolyan előkelő helyen tanyázhatna, mint Mandula. Gubacsi - öt helyet javítva - a 104., Kapros a 111.

A világranglista élmezőnye

1. Capriati (amerikai) 4962 pont
2. Davenport (amerikai) 4901
3. Hingis (svájci) 4586
4. V. Williams (amerikai) 4128
5. Clijsters (belga) 3456
6. Henin (belga) 2899
7. Mauresmo (francia) 2711
8. Dokic (jugoszláv) 2704
9. Szeles (amerikai) 2672
10. S. Williams (amerikai) 2501
11. Tauziat (francia) 2058
12. Gyementyijeva (orosz) 1817
13. Shaughnessy (amerikai) 1813
14. Testud (francia) 1794
15. Farina-Elia (olasz) 1729
16. Coetzer (dél-afrikai) 1608