Drámai csatában verte a Fotex a Dunaferrt

2001.10.30. 19:47
Ami a futballban a Fradi-Újpest, az a férfi kézilabdában a Fotex-Dunaferr rangadó. Tavalyelőtt az újvárosiak megszakították a veszprémiek hegemóniáját, és megszerezték a bajnoki címet. Tavaly azonban ismét a Fotex kerekedett felül párharcukban. Idén mindkét gárda kiegyensúlyozottan szerepel, de a Dunaferr egy méretes zakót kapott a Szegedtől, így nekik sokkal nagyobb volt a találkozó tétje, ám végül a végjátékban alulmaradtak.
A Fotex mérlege tavaly a Dunaferr-rel szemben ötven százalékos volt, hiszen kettőt nyert és kettőt elveszített legfőbb riválisa ellen. Ettől függetlenül szinte semmi sem veszélyeztette Pásztorék bajnoki elsőségét.

Repülőrajtot vett a Fotex

A Fotex a nyáron nem bízta a véletlenre, hogy idén is versenyben legyen az elsőségért, remek, nemzetközi szinten is értékes játékosokt igazolt, a horvát válogatott Dzomba személyében. A Fotex nem titkoltan a BL-ben is szeretne jól szerepelni. A tavalyi felálláshoz azonban annyi változás mindenképpen volt, hogy a vendégek kispadján már nem Skaliczki László ült - Imre Vilmos az utóda -, mert ő időközben a válogatott trénere lett.

Ám az új szakvezető sem tudott hathatós ellenszert kitalálni az ellen, hogy a Fotex ne vegyen repülőrajtot, hiszen a tizedik percben már 4-1-re vezettek. Az elkerülhetetlen időkérés után sem változott igazán a játék képe, bár kétségkívül jobban játszott a Dunaferr, és miután Szathmári helyett Stochl állt a kapuba, az újvárosiak felzárkóztak.

A hétgólos előny ellenére az utolsó másodpercekben dőlt el az ütközet

A félidő végére azonban maradt a háromgólos hátrányuk. A második félórában a Fotex még inkább rákapcsolt, a Dunaferrnek nem volt vezéregyénisége, miközben a Veszprémnek meg nem volt gyenge pontja, és Perez valamint Dzomba különösen elemében volt, ketten tíz gólt érek el. A félidő közepére hirtelen hét góllal is megléptek a hazaiak - Sterbik mindvégig nagyszerűen védett -, a Dunaferrnek eddig sok minden nem sikerült, ám ezek után rendre bejöttek a húzások.

A Fotex pedig az emberhátrányok miatt nem tudta feltartóztatni a Marcinkevicius és Kuzmicsov vezérelte vendégeket. Az utolsó öt percre már csak egy gól volt a riválisok között. Majd a Dunaferr egyenlített is, de három másodperccel a vége előtt elszabadultak az indulatok. Két végleges kiállítás borzolta a kedélyeket, majd Perez megkoronázta kiváló teljesítményét, és a hátralévő csekély idő alatt lőtt még egyet. Így végül győzelemmel készült a hétvégi Szeged elleni rangadóra a Fotex.

Jegyzőkönyv
Fotex-Dunaferr 21-20 (11-8)
Veszprém, 2000 néző, V: Herczeg, Südi.
Fotex: Sterbik - Dzomba 4, Tóth J. 1, Jovic 1, Csoknyai, Pérez 6, Pásztor 2 (1). - cserék: Diaz 4, Éles 2 (1), Iváncsik, Gulyás, Gál.
Dunaferr: Szathmári - Kertész 2, Mocsai 1, Kuzmicsov 1, Rosta M. 2, Décsi 1, Bene 5. - cserék: Mohácsi 5 (2), Marcinkevicius 2, Kemény 2, Tóth E., Stochl(k).