Balesetben elhunyt a sívilágbajnoknő

2001.10.31. 13:39
Szerdán délelőtt elhunyt a szuperóriás-műlesiklás francia világbajnoka, Regine Cavagnoud. A fiatal sízőnő hétfőn szenvedett súlyos síbalesetet, amikor edzés közben összeütközött egy német utánpótlásedzővel.
Bár négyórás életmentő műtéten esett át a baleset során súlyos fej- és mellkasi sérüléseket is szenvedő 31 éves Cavagnoud az innsbrucki kórházban, az orvosok már nem tudták megnenteni életét, szerdán délelőtt belehalt sérüléseibe. A német tréner, Markus Anwander még életveszélyes állapotban van.

Száz métert csúsztak

Regine Cavagnoud
Több mint száz métert csúsztak még amikor az egyik bukkanó mögött dolgozó német edzőbe csapódott a sízőnő. A francia alpesi sí-válogatott vezetője, Jean-Philippe Vuillet így látta a balesetet: -Rádión szóltunk Anwandernek, de nem hallott bennünket. Ekkor integetni kezdtünk, hogy észrevegye Cavagnoud-t. A síelőnő nem láthatta őt, így nem is kerülhette ki.

Egyelőre nem tudjuk, hogy Anwander azért ment a pályára, mert azt hitte, már mindenki befejezte az edzést, vagy valami azonnal kijavítandó rendellenességet észlelt.

Nem tudni ki a felelős

Még nem lehet egyértelműen megállapítani, hogy ki a felelős a balesetért, mert nem készült pontos feljegyzés a rajtsorrendről, sem az edzés menetéről- áll az innsbrucki rendőrség vizsgálati jegyzőkönyvében.

Regine Cavagnoud a tavalyi St. Anton-i vb-n szuperóriás-műlesiklásban (Szuper-G) nyert aranyérmet, de az megnyerte a szakági Világ Kupát is.