Erdei: Tudtam, hogy K.O. lesz a vége!

2001.11.04. 15:46
Nyolcadik profi mérkőzésén is győzött Erdei Zsolt, az Universum Box Promotion ökölvívója. A szombat este Lübeckben megrendezett találkozón amatőr világbajnokunk a második menetben kiütéssel múlta felül a francia Girouardot. Erdei az Indexnek adott nyilatkozatában kiemelte, hogy számára már az első percek után világossá vált: ez a mérkőzés rövid ideig tart, és kiütéssel fog nyerni.
"Már az első néhány ütés után láttam, hogy gyors véget ér a mérkőzés, miután az első néhány percben sikerült ellenfelemet kétszer is padlóra küldeni"- válaszolta érdeklődésünkre Erdei Zsolt, az Universum Box Promotion ökölvívója, aki nyolcadik profi győzelmét aratta szombaton Lübeckben.

Erdei Zsolt
"Eredetileg nyolc menetre készültem, mind fizikálisan, mind pedig mentálisan. Erre egyébként megvolt az esély, hiszen ellenfelem mérlegéből - tizenkét meccset megnyert - arra következettem, hogy egy jó közepes bokszoló lehet. Persze, mindig jobb kiütéssel nyerni, mint pontozással, hiszen ez jelentős lelki pluszt ad az embernek"- értékelte a meccset olimpiai bronzérmesünk.

A következő napok programjáról mindössze annyit tudott elmondani, hogy két nap pihenés után megkezdi a november 24-i és a december 15-i mérkőzésekre a felkészülést. Leendő ellenfelei egyelőre még nem ismertek.

Erdei a mérkőzésen egyébként esélyt sem hagyott ellenfelének, hiszen a rögtön az első percben földre küldte a francia ökölvívót. Szemmel láthatóan csak testsúly alapján voltak egy súlycsoportban, a két versenyző tudásában ég és föld volt a különbség. Madár gyakorlatilag akkor ütötte meg ellenfelét, amikor akarta, és mindössze az volt a kérdés, hogy kibírja-e az első menet végét jelző gongszót Girouard? Végül kibírta, de csak nagy nehézségek árán, ugyanis még az első három percben kétszer a földre került.

A folytatásban már nem volt kegyelem, a kiváló erőben bokszoló magyar amatőr világbajnok a második felvonás első percében megrendítő erejű ütéssel vetett végett a mérkőzésnek. Kiütéses győzelmével Erdei továbbra is százszázalékos a profik mezőnyében, eddig nyolc lejátszott találkozójából valamennyit megnyerte.