Benedek
-5 °C
5 °C

Sima Domino-siker a rangadón

2001.11.04. 19:07
Felrúgva a háromesélyes mérkőzést ígérő papírformát, a vártnál jóval biztosabb győzelmet aratott a Domino BHSE a Vasas ellen a vízilabda ob I. vasárnapi rangadóján.
Jól bevásároltak
Mindkét együttes rendkívüli energiát és rengeteg pénzt ölt a nagy nyári bevásárlásba, s túlzás nélkül állítható: Európa legerősebbjei közé tartozó játékosállományt sikerült verbuválniuk. Ebben semmi túlzás nincs, hiszen a Kőér utcai slágermeccs összesen 6 olimpiai bajnokot szólított a medencébe, s ilyesmire szerte a kontinensen nemigen akad példa.

A házigazda, bajnoki címvédő Domino hazacsábította Olaszországból, illetve Jugoszláviából Kiss Gergelyt, Molnár Tamást és Biros Pétert, vendége pedig megtartotta Vári Attilát, s szerződtette a Fradiból Kósz Zoltánt, Székely Bulcsút a sydneyi aranyérmesek közül.

Az első bajnoki fordulókat tekinthette akár bemelegítésnek is a honi vízilabda két sztárcsapata: a Domino-BHSE és a Vasas számára az egymás elleni első rangadóval gyakorlatilag vasárnap kezdődött el az őszi idény.

A két elitcsapat első egymás elleni összecsapását felfokozott, hatalmas várakozás előzte meg: már félórával a kezdés előtt zsúfolásig tele volt a kisebb mérkőzésekhez "szokott" Kőér utcai uszoda.

A hazai együttes repülőrajtot vett, alig több, mint 5 perc alatt 4-1-es előnyt szerzett. Ezt még a második játékrész elején kiegyenlítette a Vasas, de utána csak futott az eredmény után.


Vasas-Plaket Domino-BHSE

Kupaküzdelmek
November 23-25. között az európai kupaküzdelmek nyitó körében kell helyt állniuk (a Domino itthon fogadja BL-csoportmérkőzésen, többek között, a Kásással és Steinmetzcel érkező Posillipo Napolit, a Vasas a KEK-ben a Mladost Zagrebbel is játszik a belgiumi Mouscronban).

Végül az esztendőt egy újabb egymás elleni derbi zárja: december 30-án kerül sor a Szőnyi úton a Szuper Kupa döntőre, amelyen - mint tavaly először - a bajnok és a kupagyőztes találkozik. Az elmúlt évi premieren az FTC 10-9-re verte a BVSC-t.

Döntő volt, hogy a harmadik 7 percben csak a Domino lőtt gólt, miközben a vendégcsapat sorra hibázta el létszámfölényes helyzeteit is.

Végeredményben a bajnoki címvédő a vártnál lényegesen könnyebben nyert, köszönhetően annak, hogy mind a kulcsjátékosai, mind az úgynevezett kiegészítő emberei messze felülmúlták riválisaikat.

A bajnokság élén a Domino áll, 6 mérkőzésből szerzett 12 pontjával, a 10 pontos Vasast a Szeged (11) is megelőzi, de a Tisza-partiak 3 mérkőzéssel többet játszottak.

Az OB I 7. fordulójának eredményei
Domino BHSE-Vasas 12-8 (4-3, 3-2, 3-0, 2-3)
Kőér utca, 1000 néző, vezette: Kosztolánczy, Császár
góldobók: Kiss 3, Molnár, Takács, Biros 2-2, Ja:ger, Sugár, Tóth 1-1, illetve Varga T. 4, Székely, Madaras, Vindisch, Vári 1-1

További eredmények
Szeged-Újpest 6-9
BVSC-Szolnok 13-5
KSI-Szentes 4-8
Ferencváros-Eger 9-4
Kecskemét-Tatabánya 9-6